Kauppakeskus Wasa Station - liiketilaa uudesta tapahtumakeskuksesta

Vaasan vanhan linja-autoaseman kohdalle on suunnitteilla tapahtumakeskus Wasa Station, joka sisältää kauppakeskuksen, musiikki- ja kongressikeskuksen, monitoimitilan, hotellin sekä asuntoja. Kauppakeskuksessa on vuokrattavana erikokoisia liiketiloja 20–2 000 m2 väliltä. Suunnitelmien mukaan rakentaminen alkaa vuonna 2018 ja tapahtumakeskus valmistuu vuonna 2020/2021. Ota yhteyttä, löydetään yhdessä yrityksellesi paras ratkaisu!

Kauppakeskuksen liiketilat jakaantuvat kolmeen kerrokseen. Sisäänkäynnit tulevat sekä Sepänkyläntien ja Olympiakadun puolelle että tapahtumakeskuksen sisäpihalle, Vöyrinkadun puolelle. Kokonaisuudessaan tapahtumakeskukseen on suunnitteilla:

  • yhteensä 21 150 m2 vuokrattavaa liiketilaa kauppakeskukseen
  • pysäköintitilaa noin 600 autolle
  • pyöräparkkeja 655 kpl
  • musiikki- ja kongressikeskus, 8 000 m2
  • noin 190 huoneen hotelli
  • monitoimitilaa 3 500 m2
  • noin 80 asuntoa

Yhteensä koko tapahtumakeskuksen rakennettava bruttoala on 85 000 m2 ja kerrosala 50 500 m2.

Wasa Stationissa hyödynnetään uusia ja innovatiivisia energiaratkaisuja parhaan energiatehokkuuden saavuttamiseksi. Tavoitteena on lähes energiaomavarainen kortteli. Työ- ja elinkeinoministeriö valitsi Wasa Stationin yhdeksi energiakärkihankkeeksi vuoden 2017 alussa. Hankkeen innovatiivisille ja energiatehokkaille ratkaisuille myönnetään energiatukea. Lisäksi Wasa Station -hankkeelle on myönnetty BREEAM aluetason I-vaiheen sertifiointi.

Hyvät asiakasvirrat vetovoimaisessa Vaasassa

Kauppakeskuksen arvioidaan houkuttelevan yli 3,8 miljoonaa asiakasta vuodessa. Musiikki- ja kongressikeskus, monitoimitila sekä hotelli tuovat asiakkaita myös kauppakeskukseen.

Wasa Station rakennetaan kahden vilkasliikenteisen kadun väliin aivan ydinkeskustan tuntumaan. Vaasan matkakeskus rautatie- ja bussiliikenteen asemineen on kivenheiton päässä, ja torille on vain puoli kilometriä. Vaasan keskustan pääsisäänajoväylällä Sepänkyläntiellä ajaa noin 25 000 ajoneuvoa ja viereisellä Konepajankadulla 18 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Klemettilän alueen kehittymisen myötä Vaasan kaupungin keskusta laajenee pohjoiseen. Vanhasta teollisuusalueesta on muotoutumassa moderni asuinalue uusien kerrostalojen myötä. Tutustu esimerkiksi rakenteilla oleviin Asunto Oy Vaasan Pikkukokin sekä Asunto Oy Myllykatu 10:n koteihin.

Tapahtumakeskuksessa järjestetään monipuolisesti erilaista toimintaa kevyen musiikin konserteista messuihin, kongresseihin ja koulutustilaisuuksiin sekä oopperan ja kaupunginorkesterin esityksiin. Tiloihin on muuttamassa Vaasan kaupunginorkesteri. Musiikki- ja kongressikeskuksen pääsaliin mahtuu enimmillään lähes 1 800 katsojaa ja sen yhteyteen tulee useita monikäyttöisiä tiloja erilaisia tapahtumia varten. Pääasiassa urheiluun suunniteltu monitoimisali palvelee myös lisä-ja näyttelytilana isoissa tapahtumissa ja kongresseissa. Hotelli- ja asuinrakennuksesta tulee 25-kerroksinen ja lähes 100 metriä korkea. Lue lisätietoja myös EnergyVaasan sivustolta.

Wasa Station -tapahtumakeskuksen esittely luettavissa myös Catellan markkinakatsauksessa (Vaasa s. 22 alkaen).

Kohteen perustiedot

Osoite
Sepänkyläntie 1
65100 Vaasa
Vaasa
Suomi
Liiketilat
20 m² - 2 000
sopimuksen mukaan
2020/2021
Sopimustyyppi
Vuokrattavana
Tila
Suunnitteilla tai rakenteilla

Sijainti

Haluatko lisätietoja kohteistamme?

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä pian.

Tutustu myös näihin