Helsinki-Vantaan lentoaseman kapasiteetti kasvaa

Toimimme projektinjohtourakoitsijana Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin laajennustöissä, joilla kehitetään lentoaseman kapasiteettia.

Laajennuksen jälkeen lentoasemalle mahtuu muun muassa entistä suurempi määrä uusia laajarunkokoneita. Tiloissa sijaitsee myös uusi turvatarkastus. Lisäksi laajennamme matkatavarakäsittelyn tiloja ja rakennamme erillisen bussiterminaalin palvelemaan lisääntyviä kenttäpaikkoja.

Rakennustyöt alkoivat syksyllä 2015 ja valmistuvat vuonna 2020. Koko laajennuksessa urakoimme lentoasemalle noin 75 800 bruttoneliötä lisätilaa.

Käytössä koko rakennustyön ajan

Lentoasema on työympäristönä erittäin vaativa, muun muassa tiukkojen rajoitusten ja turvallisuutta koskevien erityismääräysten vuoksi. Terminaalirakennus on käytössä koko laajennustyön ajan, ja pyrimme hoitamaan työt niin, että niillä on mahdollisimman vähän vaikutusta aseman matkustajaliikenteen sujuvuuteen.

Näin mittava laajennus vaatii työmallin, joka mahdollistaa asiakkaan ja urakoitsijan saumattoman yhteistyön. Projektia johdetaan big room -työskentelymallilla, joka on vetovastuullamme. Big roomissa projektin eri toimijat työskentelevät yhdessä ja samassa tilassa. Samassa big roomissa on mukana myös Destia, joka toimii laajennuksen asematason allianssiurakoitsijana. Lemminkäisellä ja Destialla on yhteiset projektitavoitteet.

"Helsinki-Vantaan lentoasema on johtava vaihtokenttä Euroopan ja Aasian välisessä lentoliikenteessä. Terminaalia laajentamalla pystymme tarjoamaan matkustajille entistä laadukkaampaa palvelua ja mahdollistamme entistä suurempien laajarunkokoneiden saapumisen Helsinki-Vantaalle", toimitusjohtaja Kari Savolainen Finavialta kertoo.

Lisätietoja lentoaseman laajennuksen etenemisestä:

Katso Finavian videolta miltä Helsinki-Vantaalla näyttää tulevaisuudessa.

Katso myös video työmaalla käytössä olevasta Euroopan vahvimmasta siirrettävästä torninosturista ja näe huikeat maisemat torninosturin huipulta.

Alla kuvia työmaalta ja valmistuneista tiloista:

Finavia on site_3.jpg
Finavia on-site 4.jpg
Finavia site picture 2.jpg
Finavia site picture.jpg
Finavia Bus Terminal.jpg
Finavia Bus Terminal inside.jpg
Finavia South Pier inside picture.jpg
Finavia South Pier picture.jpg

Tiedot

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin laajennusurakka
Finavia
Vantaa
Suomi
2020