Flickis, arvokortteli Vaasan keskustassa

Rakennamme Vaasan keskustan tuntumaan uuden arvokorttelin, joka sijaitsee vain parin korttelin päässä merenrannasta ja kauppatorilta. Talot nousevat yhdelle Vaasan arvostetuimmista alueista keskelle vanhaa rakennuskantaa. Neljän kerrostalon kokonaisuuteen tulee kaikkiaan noin 140 asuntoa sekä katutason liiketiloja. 

Arkkitehtitoimisto K2S Oy:n suunnittelema Priimus sekä sen naapuriyhtiöt Vaasan Lyyra ja Vaasan Laudatur muodostavat talokokonaisuuden, joka valikoitui vuonna 2013 järjestetyn arkkitehtikilpailun voittajaksi. Kodit edustavat uutta ja modernia rakentamista, ja ovat raikas tuulahdus tällä arvoalueella, jossa uudistuotantoa valmistuu ani harvoin.

Ensimmäinen kohde Asunto Oy Vaasan Lyyra valmistuu loppuvuodesta 2017. Asuntoja on 34, kooltaan 27–114 neliötä.

Toisena valmistuu Asunto Oy Vaasan Priimus loppuvuodesta 2018. Yhtiössä on 53 asuntoa ja viisi katutason liiketilaa.

Viimeisenä kortteliin on suunnitteilla nelikerroksinen Asunto Oy Vaasan Laudatur, joka käsittää kaksi kerrostaloa. Yhtiöön tulee 51 asuntoa, ja sen arvioidaan valmistuvan keväällä 2019.  

Luonto on läsnä myös pihamiljöössä: asukkaiden pysäköintipaikat sijoitetaan maan alle, jotta vehreälle sisäpihalle leikkialueineen jäisi paremmin tilaa. 

Priimus, Laudatur ja Lyyra ovat saaneet nimensä koulumaailmasta kunnianosoituksena vanhalle ruotsalaiselle tyttökoululle - Flickikselle - joka sijaitsee aivan uusien talojen vieressä. Flickis-talo on suojeltu rakennus, jonka tulemme peruskorjaamaan mahdollisesti toimistokäyttöön.