Rantala-asuinkompleksi

Sosnovyi Borissa Venäjällä odotetaan innolla uuden asuinkompleksin Rantalan valmistumista. Alueella rakenteilla oleva ydinvoimalaitos on lisännyt asuntojen tarvetta tässä pienessä mutta tärkeässä kaupungissa.

Vaaleanharmaata, harmaata ja valkoista yhdistelevä asuinkompleksi Sosnovyi Borissa, noin 100 kilometriä Pietarista länteen, koostuu kymmenestä erikorkuisesta asuinosasta, jotka ovat 10–18-kerroksisia. Kohteen kokonaispinta-ala on noin 59 000 neliötä, ja rakennukseen on suunniteltu 766 asuntoa sekä toimisto- ja liiketiloja.

Asuntojen huonemäärä vaihtelee yhdestä kuuteen. Kuuden makuuhuoneen asunnot ovat kaksikerroksisia ja sijaitsevat rakennuksen yläkerroksissa, joista on hieno näkymä Suomenlahdelle. Lapsille on suunniteltu pihalle oma leikkialue.

Asuntojen suunnittelussa on panostettu laatuun ja toimiviin pohjaratkaisuihin. Huoneistoissa on esimerkiksi yli 10 neliön suuruisia tilavia ja moderneja keittiöitä, pukuhuoneita, eteiskaappeja ja suurilla ikkunoilla varustettuja parvekkeita.

Uutta teknologiaa Venäjän markkinoille

Rakentamisessa yhdistetään seinäelementtien käyttö ja massiivivalurakentaminen, mikä on uutta Venäjän asuntomarkkinoilla. Tällä toimenpiteellä saadaan rakennustöiden kestoa lyhennettyä jopa noin 15 prosenttia.

Asunnoissa on koneellinen ilmanvaihto. Olemme tarkkoja niin ilmanvaihdon laadusta kuten myös rakennusten äänieristyksestä. Kaikissa venäläisissä kohteissamme käytetään ääneneristysvuorausta tasausbetonin valamisen yhteydessä. Ennen rakennuksen käyttöönottoa selvitämme melutason laboratoriotestein hissin tai ilmanvaihdon ollessa käynnissä.

Tiedot

Asuinkompleksi Sosnovyi Bor
Holding TITAN-2
Sosnovyi Borin kaupunki, Leningradin alueelle Venäjällä
Venäjä
2018