Kuopion koulujen elinkaarihanke II

Lemminkäinen rakentaa elinkaarimallilla kaksi koulua Kuopioon. Hankkeeseen kuuluu Jynkän alakoulun sekä Karttulan yhtenäiskoulun ja päiväkodin sekä koulujen yhteyteen tulevien kirjastojen suunnittelu ja toteutus. Tämän lisäksi rakennusten hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä palvelusopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat Lemminkäisen vastuulla 20 vuoden palvelujakson ajan.

Jynkän alakoulun rakennustyöt käynnistyivät tammikuussa 2016 ja koulu on määrä ottaa käyttöön kesällä 2017. Kouluun tulee tilat 540 oppilaalle, pinta-alaa on yhteensä 5 166 bruttoneliötä.

Karttulan yhtenäiskoulun ja päiväkodin rakentaminen aloitetaan toukokuussa 2016 ja koulu valmistuu kesäkuussa 2018. Kouluun tulee tilat 270 oppilaalle ja päiväkotiin 40 lapselle. Karttulan koulussa ja päiväkodissa on pinta-alaa yhteensä 6 380 bruttoneliötä.

”Luomme koulujen alueelle toiminnallisen keskuksen, joka palvelee oppilaiden ja opettajien lisäksi alueen asukkaita”, kertoo Suomen talonrakentaminen -liiketoimintasegmentin johtaja Pauli Mäkelä.

”Elinkaarimalli on kaupungille kokonaistaloudellinen sekä investointi- että käyttökustannuksiltaan. Tilat toteutetaan tarpeidemme mukaan. Niiden suunnittelussa on huomioitu opetusryhmien koot, monipuolinen käyttö sekä uuden opetussuunnitelman mukaiset pedagogiset tarpeet”, sanoo Kuopion Tilakeskuksen rakennuttajapäällikkö Veli-Matti Paananen.

Alla kuvia Jynkän koulusta.

Jynkkä primary school in Kuopio_outside.jpg
Jynkkä primary school in Kuopio_lunchroom.jpg
Jynkkä primary school in Kuopio_multi-purpose area.jpg
Jynkkä primary school in Kuopio_music class.jpg
Jynkkä primary school in Kuopio_sport area.jpg
Jynkkä primary school in Kuopio.jpg