Turun Palloiluhalli

Rakennamme Turkuun uuden palloiluhallin, jonka käyttäjäksi ja päävuokralaiseksi tulee Turun kaupunki. Hallin omistajaksi tulee Turun Teknologiakiinteistöt Oy. Lemminkäinen vastaa hankkeen suunnittelusta ja rakentamisesta. Hankesuunnitelman lähtökohtana on ollut eri palloilulajit mahdollistava halli, jonka otteluareena on jaettavissa kolmeen harjoituskenttään.

Uusi palloiluhalli rakennetaan niin sanotulle Triviumin tontille Turun Lemminkäisenkadulle. Rakennukseen tulee tilat 2 500 hengen katsomolle sekä kansainvälisten lentopallopelien vaatima 12,5 metrin tilakorkeus. Palloiluhalliin tulee tilaa erityisesti koripallon, salibandyn, lentopallon, käsipallon ja voimistelun harrastajille.

Hankkeen aikataulu ja laajuus

Rakennustyöt ovat käynnistyneet keväällä 2016 ja valmistuvat loppuvuodesta 2017. Töiden kokonaislaajuus on noin 9 580 bruttoneliötä.

”Uusi palloiluhalli lisää entisestään Turun vetovoimaa. Saamme lentopallon kansainväliset mitat täyttävän peliareenan, jossa voi pelata lentopallon lisäksi muun muassa koripalloa, käsipalloa, salibandya ja futsalia sekä voimistella”, sanoo liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari Turun kaupungilta.

Katso myös Turun Sanomien artikkeli 22.3.2016 ja video vanhan lämpökeskuksen piipun purkamisesta palloiluhallin tieltä.

Seuraa Palloiluhallin rakentamista 10 minuutin välein vaihtuvin kuvasarjoin.

Lue Ylen artikkeli 13.1.2017 hankkeen etenemisestä.

Tiedot

Turun Palloiluhalli
Turun Teknologiakiinteistöt Oy
Turku
Suomi
2017