Turun Palloiluhalli

Rakensimme Turkuun uuden palloiluhallin, jonka käyttäjä ja päävuokralainen on Turun kaupunki. Hallin omistaja on Turun Teknologiakiinteistöt Oy. Lemminkäinen vastasi hankkeen suunnittelusta ja rakentamisesta. Hankesuunnitelman lähtökohtana oli eri palloilulajit mahdollistava halli, jonka otteluareena on jaettavissa kolmeen harjoituskenttään.

Palloiluhalli rakennettiin niin sanotulle Triviumin tontille Turun Lemminkäisenkadulle. Rakennuksessa on 2 500 hengen katsomo ja kansainvälisten lentopallopelien vaatima 12,5 metrin tilakorkeus. Palloiluhallissa on tilaa niin koripallon, salibandyn, lentopallon, käsipallon kuin voimistelun harrastajille.

Hankkeen aikataulu ja laajuus

Rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2016 ja valmistuivat loppuvuodesta 2017. Töiden kokonaislaajuus oli noin 9 580 bruttoneliötä.

”Uusi palloiluhalli lisää entisestään Turun vetovoimaa. Saamme lentopallon kansainväliset mitat täyttävän peliareenan, jossa voi pelata lentopallon lisäksi muun muassa koripalloa, käsipalloa, salibandya ja futsalia sekä voimistella”, sanoo liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari Turun kaupungilta.

"Olemme erittäin tyytyväisiä halliin. Se on todella hieno ja herättää taatusti ihastusta kävijöissä. Yhteistyö sekä hallin urakoitsijan Lemminkäisen että hallin pääkäyttäjän Turun kaupungin kanssa sujui hyvin", kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Turun Palloiluhalli_stand.jpg
Turun Palloiluhalli_stand illustration.jpg

Lue lisää hankkeesta:

Tiedot

Turun Palloiluhalli
Turun Teknologiakiinteistöt Oy
Turku
Suomi
2017