Rakennamme infraa kasvavalle kaupungille

Olemme mukana kehittämässä uutta kaupunginosaa Helsingin Pasilassa.

Tänä päivänä vielä joutomaana oleva Keski-Pasilan alue elää ja kehittyy. Vuonna 2040 Pasilan on tarkoitus tarjota koti 20 000 asukkaalle ja työpaikka 50 000:lle. Alueelle nousee myös uusi Tripla-kauppakeskus. Tämä kaikki edellyttää vettä, sähköä, lämpöä ja tietoa sekä toimivia liikennejärjestelyjä.

Olemme mukana Keski-Pasilan kehittämisessä. Rakennamme Teollisuuskadun jatkeen ensimmäisen vaiheen ja toteutamme Pasilankadun muutostyöt.

Rakennamme Teollisuuskadulle uuden tunnelin, kaksi uutta siltaa sekä korkeatasoiset päällys- ja viherrakenteet. Teollisuuskadun uusi linjaus avaa kulun autoille Keski-Pasilaan vanhan rautatietunnelin kautta. Teollisuuskatua eri suuntiin ajavat autot saavat omat kaistansa tunnelin molemmin puolin. Louhimme katupohjan tieltä yhteensä 3 000 kiintokuutiota kiveä ja paikat silloille. Samalla rakensimme tukimuureja autotunneliksi muutettavan rautatietunnelin suuaukolle sekä viereisten kerrostalojen alle.

Kaksiosainen urakka on kaupunkirakentamista omimmillaan vilkkaine liikenteineen. Pasilankadulla olemme tehneet asfaltoinnin ja katutöiden lisäksi räjäytyksiä, uusineet raitiotien linjauksia sekä kunnallistekniikkaa.

"Pistimme Pasilankadulla maan alle kaikkea mahdollista, ja jäi sinne paljon vanhaakin. Esimerkiksi teleoperaattorien käytössä olevat tietoliikennekaapelit kulkivat työmaamme läpi. Räjäytystöiden kanssa piti olla tarkkana", Lemminkäisen työpäällikkö Jani Laru kertoo.

"Kaupunkilaisille urakka näkyy erityisesti liikenteen selkeytymisenä", Helsingin kaupungin rakennusviraston projektinjohtaja Sauli Kivivuori sanoo.

Alun perin työmaan oli määrä valmistua vuoden 2016 lopussa, mutta suunnitelmien muutokset lisätöineen siirtävät valmistumisen keväälle 2017.

"Halusimme kumppaniksemme ison yrityksen, joka selviää monipuolisesta ja vaativasta urakasta vilkkaasti liikennöidyllä alueella. Asiakkaalle on lisäksi tärkeää, että jos työn edetessä tulee yllätyksiä tai lisätöitä, niin urakoitsijalla on kapasiteettia selviytyä niistäkin", Kivivuori sanoo.

Faktat:

  • Hanke: Teollisuuskadun jatkeen ensimmäisen vaiheen rakentaminen ja Pasilankadun muutostyöt Helsingissä
  • Hanke liittyy Keski-Pasilan keskuksen kehittämiseen ja alueen liikennejärjestelyjen parantamiseen
  • Työt alkoivat keväällä 2015 ja päättyvät keväällä 2017.
  • Asiakas on Helsingin kaupunki

Tiedot

Teollisuuskatu
Helsingin kaupunki
Helsinki
Suomi
2017