Tampereen Postitalon uudisrakennus- ja saneerausurakka

Postitalon kiinteistö Tampereella elää ja kehittyy: laajennettuna ja saneerattuna se tarjoaa uusia asuntoja, työtiloja ja palveluja kaupungin keskustassa. 

Tampereen ydinkeskustassa rakenteilla oleva kerrostalo As Oy Tampereen Posteljooninpuisto on yhdistelmä uutta ja vanhaa: saneeraamme Tampereen Postitalon katutason toimistotilat ajanmukaisiksi ja kasvatamme kiinteistön kymmenkerroksiseksi uudisosalla, johon sijoittuu uusia toimistotiloja ja 89 uutta asuntoa.

Näkyvällä ja keskeisellä paikalla sijaitsevasta kiinteistöstä pyritään kehittämään kaupunkikuvallisesti mielenkiintoinen ja eheä kokonaisuus. Julkisivut ovat näyttävät lasi- ja levypintoineen. Niissä käytetään muun muassa silkkipainettua lasipinnoitusta, jonka kuvioinnista heijastuu vanhan Postitalon henki.  

Tontin sijainti tiiviissä ydinkeskustassa edellyttää tarkkaa tilankäyttöä; esimerkiksi oleskelu- ja leikkialueet on sijoitettu katolle.

Myös rakentamiselle keskustasijainti asettaa omat haasteensa esimerkiksi logistiikan suhteen. Kuljetukset on suunniteltava erityisen tarkasti, sillä rakentamisen aikaista varastotilaa ei ole käytettävissä. 

Uudisrakennuksen runkorakenne on toteutettu pilari-laattajärjestelmällä, kantavat välipohjat paikalla valetusta teräsbetonista. 

Huoneistojen koot ovat 24 m2 – 137 m2. Kaikissa huoneistoissa on parveke sekä lattiaviilennys ja -lämmitys. Kiinteistöön tulee yhteensä 16 autopaikkaa. Toimisto- ja liiketilojen käyttäjiä ovat muun muassa kiinteistön omistaja Fennia sekä Lidl-kauppaketju. 

Tiedot

Tampereen Postitalon uudisrakennus- ja saneerausurakka
Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia
Tampere
Suomi
2017

Uudisosan kerrosala 6 670m²

Huoneistoala 5 128m²

Uusi toimistotila 1 000 m2

Saneerattava tila 2 500 m2

Valmistuu loppuvuodesta 2017