Talvipäällystystä Pohjois-Norjassa

Päällystimme E6-valtatietä Pohjois-Norjassa 22 000 tonnilla asfalttia. Suurin osa siitä kului 6 kilometriä pitkään tunneliin, joka päällystettiin kylmänä ja lumisena talvikautena Tromssassa.

Hankkeessa levitettiin 22 000 tonnia asfalttia helmi- ja syyskuun välisenä aikana. Talvikuukausina töitä tehtiin tunnelissa, keväällä ja kesällä sen ulkopuolella. Projekti oli vaativa sääolosuhteiden vuoksi.

"Tuotimme asfaltin omalla asemallamme Tromssassa, josta kuljetimme sen laivoilla ja kuorma-autoilla työmaalle. Laiva kantaa 1 200 tonnia kerrallaan, ja lastauksen ja purkamisen yhteydessä aikataulu ja lämpötila olivat keskeiset haasteet.", kertoo työnjohtaja Bjørn Olaussen.

Asfalttiaines oli pidettävä mahdollisimman kuivana ja sen lämmön menetys mahdollisimman pienenä. Koska laivan kuormatilan on oltava auki lastatessa, tämä on yksi kuljetuksen kriittinen piste. Hoidimme sen mahdollisimman nopealla tuotannolla ja kuljetuksella sekä suojaamalla massan huolellisesti", hän kertoo.

Turvallisuus tiukassa kontrollissa

Tunnelityömaan turvallisuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota. "Kuten aina, turvallisuus oli ykkösenä. Kun työmaa sijaitsee tunnelissa ja ympärillämme tehdään koko ajan paljon muita rakennustöitä, on oltava varovainen. Valvoimme jatkuvasti, kuinka monta työntekijää tunnelissa oli ja keitä he olivat sekä huolehdimme toimenpidevalmiudesta mahdollisessa hätätilanteessa. Tiimihenki on erittäin tärkeä turvallisuuden tekijä. Haluamme kaikki päästä töistä kotiin terveinä, perheidemme luo", Bjørn sanoo.

Tiedot

E6 valtatien päällystäminen talviaikaan Pohjois-Norjassa
-
Tromssa
Norja
2017