Uudistuva Olympiastadion

Vuosien 2016 - 2019 aikana Olympiastadionista rakennetaan kansainväliset urheilun, viihteen ja kulttuurin suurtapahtumien vaatimukset täyttävä monitoimiareena, joka avaa ovensa vuonna 2019. Vastaamme uudistuvan Olympiastadionin laajamittaisesta maarakennusurakasta.

Olemme uudistusurakan ensimmäisessä vaiheessa maarakennuksen pääurakoitsija ja louhimme lisää tilaa uudistuvan stadionin huoltotiloille ja kulkureiteille.

Louhimme noin 15 metrin syvyyteen, jotta saamme tilaa logistiikka-, huolto- ja harjoitustiloille. Puramme ja louhimme kentän ja teemme stadionin alle tilan täysimittaiselle juoksuradalle.

Maarakennustöissä kuljetamme joka päivä pois noin 130 autokuormallista kiveä. Yhteensä poistamme yli 150 000 kiintokuutiota louhetta, jonka kaupunki on suunnittelut käyttävänsä täyttömaana laajentaessaan asuinalueita kohti merta.
Louhintaurakka on vaativa, sillä osa räjäytys- ja louhintatöistä tehdään sisätiloissa olemassa olevien rakenteiden alla. Myös työskentely Helsingin sydämessä tiiviin asutuksen sekä risteilevien kevyen liikenteen väylien ympäröimänä edellyttää erityishuomiota.

”Remontin jälkeen stadionista saadaan nykyaikainen monitoimiareena. Se sopii Suomen olosuhteisiin ja pystyy vetämään vuosittain miljoona kävijää, jotka myös viihtyvät entistä paremmin. Uudistuksen jälkeen stadionin resurssit mahdollistavat kilpailemisen isoista kansainvälisistä urheilutapahtumista ja konserteista”, sanoo Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen.

Vuonna 1938 valmistunut Olympiastadion on Museoviraston suojelema kohde.

Lue lisää maarakennusurakastamme sekä uudistuvasta Olympiastadionista.

Stadion-säätiö

Tiedot

Helsingin Olympiastadionin maarakennus- ja louhintaurakka
Stadion-säätiö
Helsinki
Suomi
2017