Peruskorjaus vanhassa teollisuuskiinteistössä

Finlaysonin tehdasmiljöö Tampereen keskustassa on yksi Suomen vanhimpia. Peruskorjaamme alueella TR9-rakennuksen vanhaa kunnioittaen.

Peruskorjauskohde sijaitsee Finlaysonin alueella Tampereen keskustassa. 1800-luvulta peräisin olevat punatiiliset tehdasrakennukset Tammerkosken partaalla muodostavat arvokkaan kulttuuriympäristön ja yhden kaupungin historiallisista maamerkeistä.  

Viisikerroksisen, teräsbetonirunkoisen TR9-rakennuksen, Seelannin, julkisivussa ja sisätiloissa uudistukset näkyvät maltillisesti. Ne on suunniteltu yhteistyössä julkisivua valvovan Museoviraston kanssa. Suojeltuihin julkisivuihin ei pääsääntöisesti tehdä muutoksia.

Uudistamme kiinteistön sisätiloiltaan ja modernisoimme rakennuksen ilmastoinnin ja talotekniikan. Pyrimme säilyttämään vanhoja rakenteita. Muun muassa lattiat hiotaan ja lakataan alkuperäistä toteutustapaa kunnioittaen.

Kun kohde on valmis, tiloissa toimivat päivittäistavarakauppa Lidl, terveyspalveluja tuottava Mehiläinen ja useita kymmeniä pientoimistoja käyttävät yritykset.

Finlaysonin puuvillatehtaan perusti James Finlayson 1820. Tehdas oli pitkään suomalaisen teollisuustoiminnan edelläkävijä ja 1920-luvulle saakka Pohjoismaiden suurin teollinen toimipaikka. Teollisuusrakennukset (TR) on nimetty rakentamisjärjestyksessä. 

Tiedot

Peruskorjaus vanhassa teollisuuskiinteistössä
Tampereen Kiinteistö Invest Oy (Varma)
Tampere
Suomi
2017

Peruskorjattavan tilan laajuus 6 300m²

Valmis kesällä 2017