Eteläesplanadi 18 arvokiinteistön peruskorjaus

Peruskorjasimme Eteläesplanadi 18:ssa sijaitsevan arvokiinteistön Helsingin keskustassa. Työt alkoivat tammikuussa 2016 ja valmistuivat keväällä 2017.

Eteläesplanadi 18 edustaa puhdaslinjaista, modernia funktionalistista arkkitehtuuria – samaan aikaan se kuitenkin muodostaa 1800-luvun neoklassisten naapurirakennustensa kanssa ehjän ja harmonisen kokonaisuuden. 

Arkkitehti J. S. Sirénin suunnittelemaan vuonna 1935 valmistuneeseen liike- ja toimistotaloon tehdään urakassa merkittävä peruskorjaus, jossa uusimme kokonaan tilajärjestelyt, pintarakenteet ja talotekniikan sekä kunnostamme julkisivuja.

Kahdeksankerroksisen talon kokonaispinta-ala on 11 188 bruttoneliömetriä. Lemminkäinen vastaa urakan suunnittelunohjauksesta sekä toteutuksesta. 

Rakennus kuuluu valtakunnallisesti merkittävään kulttuuriympäristöön osana Esplanadi-Bulevardi-puistokatuja. Asemakaavan muutos on kiinteistön osalta vielä vahvistamatta. Rakennus on suojeltu. Muutokset tehdään rakennuksen ominaispiirteitä, henkeä ja kaupunkikuvallista merkitystä kunnioittaen.

”Olemme korjanneet viime vuosina useita arvokiinteistöjä Helsingin keskustassa. Peruskorjauksen jälkeen vuokralaiset saivat käyttöönsä nykyaikaiset, tehokkaat ja viihtyisät työskentelytilat”, kertoo Suomen talonrakentamisen johtaja Pauli Mäkelä Lemminkäiseltä.

”Peruskorjauksen yhteydessä teimme kiinteistöön energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä ja haimme kiinteistöön ympäristösertifiointia. Kiinteistön loistava sijainti yhdistettynä vakavaraiseen ja arvostettuun pääkäyttäjään mahdollistivat mittavan peruskorjauksen. Olemme tyytyväisiä, että Lemminkäinen valikoitui vaativan hankkeen toteuttajaksi”, toteaa LähiTapiola kiinteistövarainhoidon kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli.

 

Tiedot

Eteläesplandi 18 peruskorjaus
LähiTapiola
Helsinki
Suomi
2017