Päällystystöitä saaristossa

Päällystimme Turun saaristossa kulkevaa Saariston Rengastietä Iniössä, Jumossa, Nauvossa ja Korppoossa. Työ oli osa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen laajempaa urakkakokonaisuutta, jonka Lemminkäinen urakoi. Uusittu päällyste helpottaa niin asukkaiden, mökkiläisten kuin turistienkin liikkumista. Samalla korjaus tuo säästöjä tienhoitoon.

Teiden ylläpito vaatii ennakointia

”Tie on ainutlaatuinen autoilumaisema Suomessa. Muualla saaristoa ei näe auton kyydistä samalla tavalla, vaan on hypättävä laivaan. Tien kunto alkoi olla heikko, oli uraa ja vauriota. Olisi sitä vielä ajellut, mutta teiden ylläpito vaatii aina ennakointia. Edellisen kerran Saariston Rengastie on päällystetty vuonna 2000”, tietä hallinnoivan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen päällystysinsinööri Tero Ahokas sanoo.

Erityinen työmaa

Työmme saaristossa vaati tarkkaa lauttayhteyksien suunnittelua ja tuplamäärän rekkoja materiaalikuljetuksiin. Saariston Rengastien liikennemäärät ovat pieniä verrattuna Etelä-Suomen suuriin valtaväyliin, mutta sijaintinsa ja kauniin luontonsa takia tie oli tekijöilleen erityinen työmaa. Jokaiselle neljästä työmaasta on kuljettava mantereelta vähintään yhdellä lautalla.

  • Teimme syys‒lokakuussa 2016 Turun saaristossa kulkevalla Saariston Rengastiellä noin 31 kilometriä uutta päällystettä. Tästä noin 22 kilometriä sijaitsi Nauvossa ja Korppoossa, loput Iniössä ja Jumossa.
  • Käytimme tiehen noin 26 300 tonnia uutta päällystettä. Lisäksi teimme tienpohjaan massanvaihtoja noin 4 500 kuutiota. Uuteen tienpohjaan käytimme 10 000 tonnia kiviaineksia, joista suurimman osa toimme saarille mantereelta.

Päällysteenä käytimme pehmeää asfalttibetonia. Se sopii hyvin kohteisiin, joissa liikennemäärät eivät ole isoja. Pehmeämmän sideaineen ansiosta päällyste kestää paremmin routimisesta ja pohjista aiheutuvia muodonmuutoksia

Tiedot

Saariston Rengastien päällystystyöt
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Turun saaristo, Suomi
Suomi
2016

Jätä tarjouspyyntö!

Jätä yhteystietosi tai kysy lisätietoja. Otamme sinuun yhteyttä pian.

Tilaa uutiskirjeemme

Sähköposti: