Vähäpäästöistä matalalämpöasfalttia Turun kaupungille

Päällystimme Naantalin pikatielle vähäpäästöistä matalalämpöasfalttia.

Naantalin pikatien eli valtatie kahdeksan alkupään päällystysurakka on osa Turun kaupungin pilottikokeilua, jossa kaupunki tutkii mahdollisuutta vähentää päästöjä käyttämällä ympäristöystävällisempiä päällysteitä.

”Tavoittelemme hiilineutraaliutta vuoteen 2040 mennessä ja uskomme, että vähäpäästöisen asfaltin käyttö auttaa tavoitteen saavuttamista”, sanoo Turun kaupungin vastaava rakennuttaja Juhani Tirkkonen.

Puolen kilometrin mittainen koeosuus on vilkkaasti liikennöidyllä tieosuudella, joten päällysteeltä vaaditaan erityistä kestävyyttä. Uuden päällysteen kulumista ja uran muodostumista koepätkällä seurataan säännöllisesti, sekä silmämääräisesti että mittauksin. Tienkäyttäjälle matalalämpöasfaltti ei eroa ominaisuuksiltaan perinteisestä päällysteestä.

Ympäristöystävällisempää päällystämistä

Olemme jo vuosien ajan panostaneet sekä uusioasfaltin että matalalämpöasfaltin tuotekehitykseen. Nykymenetelmillä ympäristöystävällisemmistä päällysteistä saadaan yhtä kestäviä kuin perinteinen asfaltti. Matalalämpöasfaltin etuja verrattuna perinteiseen asfalttiin ovat

  • työstämislämpötila on 20–30 astetta alhaisempi
  • valmistaminen on selvästi energiatehokkaampaa
  • pienemmät hiilidioksidipäästöt
  • pienempi polttoaineen kulutus valmistusvaiheessa
  • työntekijöiden työskentelyolosuhteet ovat paremmat, sillä asfalttimassan lämpötilan laskiessa massasta syntyvät huurut ja höyryt vähenevät.

”Saamme kokemusta materiaalin soveltuvuudesta vaativaan kaupunkiympäristöön. Jos kokemukset ovat positiivisia, uskomme, että voimme lisätä vähäpäästöisen asfaltin käyttöä päällystystöissämme. Lemminkäinen on toiminut Turun kaupungin asfaltointiurakoitsijana pitkään. Olemme kehittäneet hyvän yhteistyön”, Tirkkonen sanoo.

Lue artikkelimme Naantalin pikatien päällystysurakasta: Matalalämpöasfaltti vähentää energiankulutusta ja päästöjä

Tiesitkö tämän ympäristöystävällisemmästä asfaltista?

  • Lemminkäinen on asfaltin uusiokäytön johtavia yrityksiä etenkin Suomessa ja Tanskassa.
  • Matalalämpöasfalttia käytetään pääasiassa Suomessa ja Norjassa.
  • Kierrätys- ja matalalämpöasfaltti pienentävät energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä.

Tiedot

Vähäpäästöinen matalalämpöasfaltti
Turun kaupunki
Turku
Suomi
2016

Jätä tarjouspyyntö!

Jätä yhteystietosi tai kysy lisätietoja. Otamme sinuun yhteyttä pian.