Metro laajenee länteen

Länsimetro-hankkeessa vastasimme kolmen metroaseman rakentamisesta: Tapiolan, Matinkylän ja Niittykummun.

Olemme olleet mukana pääkaupunkiseudun länsimetron rakentamisessa alusta alkaen ja toimimme hankkeessa suurimpana yksittäisenä rakentajana. Länsimetro jatkaa Helsingin metrolinjaa Espooseen. Rakennustyöt alkoivat vuonna 2011.

Länsimetron kohteitamme ovat Niittykummun, Matinkylän ja Tapiolan metroasemat. Kahdesta viime mainitusta tulee ennusteiden mukaan matkustajamääriltään suurimmat länsimetron asemat, joiden kautta kulkee päivittäin 30 000 matkustajaa.

Lisäksi vastaamme Finnoon metroaseman vuonna 2018 valmistuvasta louhinta- ja lujitusurakasta. Siihen sisältyy Finnoon aseman ja ratatunneleiden sekä alueen viemäritunneleiden louhinta, lujitukset ja maarakentaminen. Uutta metrolinjaa louhitaan 1 380 metriä, viemäritunneleita 771 metriä. 

Länsimetron toisen rakentamisvaiheen osuus Matinkylästä Kivenlahteen on seitsemän kilometriä pitkä, ja Finnoo on sen ensimmäinen asema, yhteensä viidestä uudesta asemasta.

Olemme osallistuneet rata- ja ajotunnelien sekä asemien louhintatöihin mm. Ruoholahdessa, Koivusaaressa ja Urheilupuistossa. Viiden vuoden aikana me ja muut rakennusyhtiöt louhimme kaksi rinnakkaista 13,9 kilometriä pitkää ratatunnelia sekä kahdeksan asemaa.

Lue lisää aiheesta

Tiedot

Länsimetron louhintatyöt ja asemien rakentaminen
Länsimetro
Helsinki, Espoo
Suomi
2016