Työmaa tiettömän taipaleen takana

Rakennamme Länsi-Norjan upeassa vuoristomaisemassa vesivoimalaitoksia energiayhtiö Småkraftille. Työmaalle pääsee vain vesitse tai helikopterilla, mikä tuo urakkaan omat haasteensa.

Fjærland sa, merenpinnan tasolta alkaen kuuteen sataan metriin vuorta ylös, sijaitsee työmaa, jossa rakennamme Lidalin voimalaitoksen tuloaukkoineen, 1500 metriä pitkän tunnelin ja 600 metriä syvän kuilun.

Koska työmaalle ei pääse tietä pitkin, kuljetamme paikalle kaiken tarvittavan veneillä tai helikopterilla. Toimme laitteet ja tarvikkeet lautalle, jolta työskentelemme - myös raskaat koneet, kuorma-autot ja korjaamon.

Vaativassa hankkeessa erityisesti suunnittelu ja logistiikka on hoidettava huolella, jotta kustannus- ja aikataulurajoissa pysytään. Sääolosuhteet aiheuttavat omat haasteensa. Tämäntyyppisellä rakennustyömaalla turvallisuudesta huolehtiminen on tavallistakin tärkeämpää, ja yllättäviin tilanteisiin on varauduttu, evakuointia myöten.

Lautalta käsin työskentely tavallisen maalla sijaitsevan työmaan sijaan vähentää rakennustyön suoria vaikutuksia ympäristöön. Minimoimme vaikutukset ympäristöön muillakin tavoin, esimerkiksi puhdistamalla työmaan käyttämä vesi.

  • Rakennamme Småkraft-energiayhtiölle kaksi vesivoimalaitosta
  • Urakkaan sisältyvät kuilut sekä tuloaukot kaikkiin alueelle tuleviin yhtensä kuuteen voimalaitokseen ja noin 2,5 km tunnelia.
  • Projektin erityispiirteitä ovat työmaan sijainti tiettömällä alueella sekä työskentely lautalta käsin, jotta rakentamisen vaikutukset ympäristöön saadaan minimoitua.
  • Lidalin työmaalla työskentelee noin 50 työntekijää
  • Projekti alkoi heinäkuussa 2015 ja valmistuu joulukuussa 2016.