Helsinki-Vantaan lentokentän päällystys

Meillä on vankka kokemus lentokenttien päällystämisestä sekä Suomessa että ulkomailla. Olemme tehneet Helsinki-Vantaan lentokentällä päällystysurakoita Finavialle yhtäjaksoisesti kuusi vuotta.  

Sekä materiaalien että päällystyksen laatuvaatimukset ovat lentoasemalla erityisen korkeat. Lentokenttäpäällysteen valinnassa pitkäaikainen kesto ja elinkaarikustannukset ovat tärkeitä kriteerejä, joten painotamme sen laadussa tiettyjä ominaisuuksia, kuten stabiliteettia ja säänkestävyyttä. Lisäksi turvallisuutta koskevat lukuisat kansainväliset määräykset. Myös aikataulujen pitävyys on lentokentälle ehdottoman kriittinen tekijä.

Huhtikuussa 2016 alkaneessa urakassa teemme lentokoneiden rullausteiden ja asematasojen jyrsintää sekä päällystystöitä. Työhön kuluu noin 80 000 tonnia päällystystä. Lisäksi urakkaan kuuluu kenttävalaistuksen toisioputkituksen rakentaminen. Töiden on määrä valmistua lokakuussa 2016.

Vuonna 2015 teimme kiitotie 1:n päällystysurakan, töihin kului noin 137 000 tonnia päällystystä. Kiitotien peruskorjaus toteutettiin haasteellisessa aikataulussa ja vaiheistettuna siten, että korjattavan kiitotien läpi liikenteellä oli aina kaksi poikittaista rullaustietä käytössään.

Vuosien 2012­–2014 allianssiurakkaan sisältyi päällysteiden jyrsintää sekä kiitotie 3:n ja rullausteiden päällystystöitä. Urakka toteutettiin kumppanuusmallilla, jossa Finavia ja Lemminkäinen toimivat yhdessä. Avoimen tiedonkulun ansiosta päätöksenteko oli nopeaa ja tehokasta. Saavutimme urakan laadulliset ja aikataululliset tavoitteet. Kumppanuusmallin ansiosta tieto kulki sujuvasti ja työt pystyttiin optimoimaan niin, että lentoliikenteelle aiheutunut häiriö jäi hyvin vähäiseksi.

Vuonna 2011 toteutimme päällystysurakan, jossa teimme kunnostus- ja päällystystöitä Helsinki-Vantaan lentoaseman liikennealueilla ja asematasoilla. Päällysteitä toimitimme noin 45 000 tonnia. Vuonna 2010 päällystimme asematasoille asfalttimassoja noin 15 000 tonnia.

 

Tiedot

Helsinki-Vantaan lentokentän päällystys
Finavia
Vantaa
Suomi
2016