Kompassi kohti merta – asuntoja Helsingin paraatipaikalle

Helsinkiin Jätkäsaaren lounaiskärkeen nousee korkeita asuintaloja, joista yksi on Asunto Oy Helsingin Kompassi.

Vielä vähän aikaa sitten Jätkäsaari oli satama-aluetta. Nyt paikalla on kovaa vauhtia kehittyvä uusi asuinalue, Saukonpaasi, jota olemme rakentamassa.

Saukonpaadesta näkymä merelle on kaunis, mutta mereltä puhaltaa sen verran rankasti, että rakennustyömaalla opittiin hyvin, mitä meriviima tarkoittaa. Kostean ilmanalan vuoksi rakennustöissä kiinnitettiin erityistä huomiota rakenteiden suojaamiseen. Julkisivutyöt ja villoitukset tehtiin kokonaan pressujen alla.

Taloyhtiö Kompassi edustaa tavallista talonrakentamista, mutta fiksuja ratkaisuja. Talon lisäsiivestä löytyvät kerho- ja saunatilat, kuntosali ja pesula, ja autotallista noustaan suoraan asuinkerroksiin. Taloyhtiö on liitetty sekä kaukolämpö- että kaukokylmäverkkoihin. Moderni talotekniikka pitää talvella talon tasaisen lämpimänä ja harmonisoi kesällä auringon tuottamaan lämpöä.

"Viilennyksen avulla asunnon lämpötilaa voi laskea muutaman asteen. Se on kesähelteellä kova sana, kun aurinko paistaa suurista ikkunoista sisään", työmaapäällikkö Pekka Kääpä sanoo.

Kompassiin valmistui 51 asuntoa, jotka ovat pinta-alaltaan 43 neliöstä 150 neliöön. Ensimmäiset asukkaat muuttivat sisään maaliskuun lopulla 2016.

Tiedot

Asunto Oy Helsingin Kompassi
omaperusteinen
Helsinki
Suomi
2016