Vanhat kerrostalot modernisoitiin Porvoossa

Uudistimme Ala-Näsin kolmen taloyhtiön remontissa satoja asuntoja. Kyseessä oli Porvoon historian laajin kerrostalojen peruskorjaus.

Kolme porvoolaista taloyhtiötä, Porvoonportti, Näsinkumpu ja Näsinsilta, toteuttivat poikkeuksellisen mittavan ryhmärakennushankkeen 1970-luvun alussa rakennettuihin taloihinsa.

Esteettömän kulun varmistamiseksi yhtiöiden kolmekerroksisiin taloihin haluttiin hissit. Ne sijoitettiin ulkopuolelle, ja entiset porrashuoneet purettiin ja rakennettiin uudelleen. Myös korkeiden, 8-kerroksisten talojen hissit olivat elinkaarensa päässä.

Tarkasti vaiheistettu urakka 15 rakennuksessa

Porvoonportti teetti kolmikerroksisiin taloihinsa niistä puuttuneet hissit ja korkeiden talojen hissit uusittiin. Lisäksi yhtiössä tehtiin linjasaneeraus, jossa uusittiin 40 vuotta vanhat viemäriputket sekä vesijohdot ja sähköistykset asuntojen ulkopuolisissa tiloissa.

Myös Näsinkummun ja Näsinsillan kolmikerroksisiin taloihin haluttiin rakentaa hissit sekä uusia korkeiden talojen hissit.

Töitä tehtiin rakennuksissa limittäin eri vaiheissa, porras ja talo kerrallaan. Yhteensä saneerattiin 15 rakennusta, joissa asuu reilusti toistatuhatta asukasta.

Märkätiloihin raikas uusi ilme uusin pintarakentein

Linjasaneerattujen huoneistojen keittiöihin uusittiin välitilojen laatoitus, viemärit ja vesijohdot.  Kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin vaihdettiin viemärit, vesijohdot sekä kaikki pintarakenteet, kuten kaakelit ja kalusteet. Eteisiin sijoitettiin tarvittavat käyttövesiputket ja uusi sähkökaappi. Ilmanvaihtokanavat puhdistettiin ja ilmanvaihto tasapainotettiin.

Asukkaat saivat valita kylpyhuone- ja wc-tilojen lattioiden laatoista sekä keittiön välitilan laatoista mieleisimmän vaihtoehdon tarjoamastamme valikoimasta. Heillä oli myös mahdollisuus toimittaa remontoijille omat laatat tai hoitaa laatoitukset itse. Lisäksi asukkailla oli mahdollisuus teettää peruskorjauksen yhteydessä keittiöremontti eri tilauksena. Asukasmuutosinsinöörimme hallinnoi muutoksia.

Palautteen mukaan asukkaiden ja rakennuttajan kokemukset remontista olivat myönteistä. Aikataulu piti tarkasti koko projektin ajan. Taloyhtiöiden rakennuttajakonsulttina toimi Suomen Talokeskus, joka vastasi projektin johtamisesta ja valvonnasta.

Lue lisää linjasaneerauspalveluistamme.

Hanke

  • Tilaajana kolme taloyhtiötä
  • Projektinjohtourakka linjasaneerauksessa, kiinteä urakka hissiprojektissa

Aikataulu

  •   Kevät 2012 - kevät 2015

Tiedot

Vanhat kerrostalot modernisoitiin Porvoossa
3 taloyhtiötä
Porvoo
Suomi
2015
  • 15 kerrostaloa, 640 asuntoa
  • 12 kpl uusittavia hissejä
  • 35 kpl uutta hissiä kuiluineen ja porrashuoneineen
  • Linjasaneeraus 388 asuntoon