Vaasan uusi asuinkortteli aivan ydinkeskustan tuntumassa

Vain korttelin päähän Vaasan torilta, niin sanottuun teatterikortteliin, rakentuu uusi asuinkortteli.

Vuonna 2015 valmistuneet Asunto Oy Vaasan Julia -yhtiön kaksi kerrostaloa olivat ensimmäinen vaihe uudesta kokonaisuudesta, joka myöhemmin täydentyy Asunto Oy Vaasan Romeo -nimisellä kolmen talon yhtiöllä. Aivan Vaasan kaupunginteatterin vieressä sijaitseva Julia antaa rakennuksineen pirteän ilmeen kaupunkimaisemaan sopivine arkkitehtuureineen.

Asunto Oy Vaasan Julia

Asunto Oy Vaasan Julia -yhtiöön kuuluu kaksi kerrostaloa. Talo A on seitsemänkerroksinen ja sijoittuu Pitkänkadun suuntaisesti. Nelikerroksinen B-talo sijoittuu Palokujan puolelle. 

A-talossa on 37 asuntoa (30–132 m2) ja neljä liiketilaa. B-talossa on 11 asuntoa (40–103 m2). Yhtiössä on myös maanalainen parkkihalli.

Ensimmäisen kerroksen asunnoissa on terassi sekä pieni piha-alue, muissa asunnoissa on lasitettu parveke. Hieman poikkeuksellisen huoneratkaisun tarjoavat A-talon ylimmästä kerroksesta löytyvät yksilölliset, kaksikerroksiset asunnot. Kaikissa asunnoissa on tietoliikenneyhteydet.

Asunto Oy Vaasan Romeo

Rakennamme Teatterikorttelin toisen vaiheen, Asunto Oy Vaasan Romeon, kolme kerrostaloa Asunto Oy Vaasan Julian viereen arviolta vuosina 2018–2019. Osa piha-alueista, varastoista sekä parkkihalli ovat molempien yhtiöiden käytössä.