Pietarin Tapiola-kohteen asunnot kanavan rantaan

Tapiola Pietarin historiallisessa keskustassa on omaperusteista tuotantoamme, jossa vastasimme kohteen rakentamisesta ja suunnittelusta.

Tapiolan ensimmäinen vaihe käynnistyi vuonna 2013, ja saimme 339 asunnon vaiheen päätökseen vuoden 2014 lopussa. Toisessa vaiheessa rakensimme 418 asuntoa: Obvodnyi-kanavan varrelle valmistui 2015 yhteensä 757 comfort -luokan asuntoa.

Tapiola koostuu erikorkuisista lohkoista, joissa on 9–14 kerrosta. Asuntojen kokonaispinta-ala on noin 52 000 neliömetriä. Lisäksi kohteessa on noin 4 000 neliömetriä erikseen myytävää toimisto- ja liiketilaa ensimmäisessä kerroksessa ja 360 maanalaista parkkipaikkaa. Toiseen vaiheeseen sisältyi myös päiväkoti.

Rantamaan haasteita

Suolle perustetussa Pietarissa maaperä on rakentamisen kannalta hankala. Kaksikerroksinen maanalainen parkkihalli on hankkeen haasteellisin osio. Kaivanto kaivettiin vaiheittain, ja sen eri tasoilla käytettiin ponttia ja ponttipaaluseiniä. Ponttielementit on juntattu 12 metrin syvyyteen. Ponttiseinä vahvistettiin vaakasuuntaisilla rakenteilla. Perustukset koostuvat paikalla valetuista paalulaatoista. Kaivantoon on juntattu yhteensä 33 kilometriä teräsbetonipaaluja.

Edellytämme toimittajiltamme laatua

Työmaa työllisti noin 400 ihmistä, kun mukaan lasketaan parinkymmenen aliurakoitsijan työntekijät. Tapiolassa oli mukana myös suomalaisia toimijoita vastaamassa muun muassa ikkunatoimituksista sekä ulkoseinien rappauksesta ja maalauksesta. Seinäpaneelit tulevat suomalaisen Betset Oy:n Pietarin tehtaalta.

Tapiolan on suunnitellut pietarilainen T-architects. Rakennesuunnittelusta vastasi suomalainen Sormunen & Timonen Oy, sähkö- ja LVI-suunnittelusta venäläinen ZAO VISKO.

Lemminkäisen työmaapäällikkö Jevgeni Sernov on tyytyväinen laatuun, mutta aikataulu oli todella tiukka. "Kanavan puoleinen julkisivu jäljittelee Pietarin vanhaa arkkitehtuuria, ja sen koristeet aiheuttivat haasteita ensimmäisessä vaiheessa. Tiivis työtahti jatkui toisessa vaiheessa", Jevgeni sanoo.

Tutustu Venäjän sivustoomme.

Tiedot

Tapiola-asuinkerrostalo Pietarissa
-
Pietari
Venäjä
2015