Töölönlahti on uusiutunut

Töölönlahden alue Helsingissä on uusiutunut: nyt se tarjoaa toimitiloja ja koteja vaativille asiakkaille. Liikennöintiä helpottaa maanalainen pysäköintilaitos.

Lemminkäinen ja rakennuttaja Etera voittivat 2010 tontinluovutuskilpailussa kolmen Töölönlahden korttelin tontit. Siitä käynnistyi yksi maan suurimmista rakennushankkeista. Ensimmäisenä radanvarteen valmistui 2012 Alma Median talo. KPMG:n toimitalo valmistui 2014 rautatieaseman viereen. Ernst & Youngin toimitalo on valmistunut 2014 alueen pohjoisreunaan.

Kaikki uudet toimitilat edustavat laadukasta ja ajatonta, korkeatasoista arkkitehtuuria. Monitilakonsepti ja laadukkaat materiaalit mahdollistavat tilojen muunneltavuuden ja käytettävyyden pitkälle tulevaisuuteen.

Kaikki talot täyttävät kansainvälisen LEED-ympäristösertifikaatin kriteerit.

Töölönlahdella myös asutaan

Kerrostaloyhtiö Aallon 22 asuntoa valmistuivat vuonna 2013. Vuonna 2014 valmistui 15 asuntoa Alvariin ja saman verran kolmanteen taloyhtiöön, Ariettaan.

Talojen suunnittelussa on pidetty ensisijaisena niiden ainutlaatuista sijaintia kulttuurimaisemassa. Asunnot on tehty vaativaan makuun mukaviksi vuodenajasta riippumatta.

Pysäköintilaitos ja muita urakoita Töölönlahdella

Rakensimme Töölönlahden maanalaisen pysäköintilaitoksen ja väestönsuojan. 2012 valmistunut P-Finlandia on selkeä, helppokäyttöinen pysäköintilaitos. Tiloissa on 650 autopaikkaa ja 3 800 väestönsuojapaikkaa sekä huoltotiloja.

Aiemmin olemme rakentaneet alueelle Kansallisoopperan, Holiday Inn -hotellin sekä toteuttaneet VR:n urakoita ratapihalla ja asemalla ja saneeranneet Linnunlaulun Kirjailijatalon.

Tiedot

Helsingin Töölönlahti
Etera (toimitilat), Lemminkäinen (asunnot), Töölönlahden Pysäköinti Oy (pysäköintilaitos)
Etera, Lemminkäinen, HKR-Rakennuttaja
Helsinki
Suomi
2014