Atrian teurastamoremontti

Teurastamoremontti Kauhajoella toteutettiin täysin tuotannon ehdoilla.

Heinäkuussa 2010 Atria aloitti Lemminkäisen kanssa suuren remontointi- ja uudisrakennustyön. Vanha puurakenteinen teurastamo remontoitiin, ja sen viereen rakennettiin uudet tuotantotilat. Kokonaisuus valmistui toukokuussa 2013.

– Tarvitsimme lisää kapasiteettia. Nyt pääsemme vastaamaan teurastustoiminnassa entistä helpommin tämän päivän vaatimuksiin, Atrian toimitusketjun hallinnasta ja investoinneista vastaava johtaja Tapani Potka sanoo.

– Tuotantomäärien tehokas ohjaus mahdollistaa suuria hyötyjä koko prosessiin. Näin saamme lisättyä kannattavuutta pienilläkin muutoksilla.

7  300-neliöisen laajennuksen ja uuden tekniikan myötä teurastamo kykenee käsittelemään 90 ruhoa tunnissa entisen 56:n sijaan. Työt tehtiin täysin tuotannon ehdoilla. Viittä päivää lukuun ottamatta teurastustoiminta oli käynnissä koko ajan. Lemminkäinen sai rakennus- ja LVS-urakan tarjouskilpailulla.

Kilpailussa hinta on aina valttia. Potkan mukaan Atrialle oli vähintään yhtä tärkeää luottamus siihen, että työ etenee ja valmistuu aikataulujen mukaan. 
Tavanomaisen talotekniikan lisäksi työmaalla oli teurastamolle kuuluvia erikoisuuksia, kuten leikkuulinjan työtasoille tulevat vesi- ja paineilmaliitännät. 


– Tällaisessa kohteessa toteuttajan haasteena on se, miten yhtiö kykenee ottamaan kokonaisuuden ja sen aikatauluttamisen haltuunsa ilman, että asiakas sitä huomaa. Vastuun ottaminen tästä on rakentajalle tulevaisuuden mahdollisuus, Potka sanoo.


Tiedot

Atrian teurastamo
Atria
Kauhajoki
Suomi
2013