Palkittu pysäköintilaitos P-Hämppi

P-Hämppi on ilmava, valoisa ja käyttäjäystävällinen pysäköintilaitos. Se tarjoaa yli 900 pysäköintipaikkaa Tampereen Hämeenkadun alla. Pysäköintirivejä on viisi, joista kaksi sijaitsee parvella ja kolme lattiatasolla. Jalankulkijoilla on käytössään turvalliset ja tilavat reitit.

Toteutimme laitoksen louhinta- ja lujitusurakan sekä sen jatkona laitoksen sisustusurakan. Kiveä louhittiin noin 230 000 kiintokuutiota eli 35 000 kuorma-autollista. Sisustusurakkaan sisältyi muun muassa betoni- ja pohjarakentamista sekä päällystys- ja jännitystöitä.

Innovatiiviset ratkaisut ja kokemuksemme keskusta-alueella työskentelystä takasivat lähiympäristön mahdollisimman normaalin toiminnan työmaan aikana. Työ valmistui ajallaan, vaikka aikataulu oli tiukka ja tekniset ratkaisut uusinta uutta. Liittymät yläpuolisen ydinkeskustan arvokiinteistöihin ja katuverkkoon edellyttivät nekin erityistä luovuutta ja rautaista ammattitaitoa. Työmaa saikin erityistä kiitosta siitä, ettei se häirinnyt kaupunkilaisten elämää.

Käyttäjäystävällinen P-Hämppi on palkittu useilla eri osa-alueilla:

  • EPA AWARD vuoden 2013 pysäköintilaitos (uudet pysäköintilaitokset -sarja)
  • Euroopan paras digitaalinen opastusjärjestelmä 2013 (Find your car -palvelu)
  • Vuoden valaistuskohde 2013 (sisävalaistussarja)
  • Pirkanmaan Yhdyskuntatekniikan teko 2012
  • Hyvän rakentamisen kunniamaininta (2. palkinto)

Lue lisää P-Hämpin pysäköintilaitoksesta

Tiedot

Palkittu pysäköintilaitos P-Hämppi
Finnpark
Tampere
Suomi
2012