Kauppakeskus Syke vähensi kasvihuonepäästöjään vuodessa 23 tonnilla

Vihreys ratkaisee, myös kiinteistöjohtamisessa.

Teemme kauppakeskus Sykkeelle kiinteistön ylläpidon palvelusopimukset ja johdamme palveluverkostoa, johon kuuluvat esim. kiinteistönhoito- ja vartiointipalvelut. Vastaamme kiinteistön teknisestä huollosta sekä hallinnoimme ja vuokraamme kiinteistön pysäköintitiloja. Työskentelemme yhdessä asiakkaamme kanssa kehittääksemme edelleen vuokralaisten palveluja ja kiinteistön energiatehokkuutta.

Lassila & Tikanojan ja VTT:n kehittämän päästölaskurin avulla saadaan selville jätehuollosta aiheutuvien CO2-päästöjen määrä. Lajitelluilla jätteillä korvattiin neitseellisiä raaka-aineita ja fossiilisia polttoaineita, mikä vähensi kasvihuonekaasupäästöjä 23 tonnia vuonna 2012. Vähennys on samansuuruinen kuin se, että henkilöautolla jätettäisiin ajamatta 150 000 kilometriä. Sykkeen vuokralaisille tämä näkyy pienempinä jätemaksuina.

Lemminkäisen, Varman ja L&T:n ympäristöhuollon toteuttama projekti on esimerkki hyvästä yhteistyöstä, jossa vihreistä valinnoista hyötyvät kaikki osapuolet.

Lahden Seudun Ympäristöpalvelut myönsi syyskuussa 2013 Kauppakeskus Sykkeelle Vuoden Ympäristötekijä -kunniamaininnan menestyksekkäästä jätteen määrän ja hiilidioksidipäästöjen vähentämisestä.

Tiedot

Kauppakeskus Syke Lahdessa
Työeläkevakuutusyhtiö Varma
Lahti
Suomi
2012

Lue lisää kiinteistöjen ylläpidosta

Kiinteistöjohtamisen palvelumme