Yhteinen vastuu innostaa

Vastuullinen toimintatapa on kilpailuvaltti, jota on nyt työstetty halki maiden ja segmenttien.

Toiminnoistamme koottiin keväällä kahdeksanhenkinen projektiryhmä kehittämään Lemminkäisen näkökulmaa kestävään kehitykseen. Tämän lisäksi pidettiin työpajoja, joiden osanottajajoukko kattoi jokaisen liiketoimintasegmentin ja toimintamaan.

Vastuullisuustyöpajoihin osallistui kaikkiaan satakunta henkilöä. Mukana oli asiantuntijoita myös Lemminkäisen ulkopuolelta. Päällystys-liiketoimintasegmentin vetäjä Robert Blumberg on projektin omistajana seurannut tiimin työskentelyä ilolla ja kertoo tekemisen jopa ylittäneen odotukset. "Kiireistään huolimatta ihmiset ovat varanneet aikaa työpajoille ja olleet niissä todella suurella palolla mukana."

"Projektin työskentely on ollut aidosti kansainvälistä. Kulttuurierojen ja maiden erilaisten toimintatapojen ymmärtäminen auttoi meitä löytämään uusia näkökulmia
vastuullisuuden edistämiseen", sanoo projektipäällikkö Nina Karhula.

EHSQ Manager Thomas Holmsen pitää hienona, että eri maiden lemminkäiset ovat aidosti saaneet puumerkkinsä lopputulokseen. "Tämä on ollut uusi tapa työskennellä ja toivon, että jatkamme tällaisella kaikkia sitouttavalla tavalla myös tulevaisuuden hankkeissa."

Thomas toteaa, että nyt tehty työ on tärkeä osa Lemminkäisen brändäämistä. "Ihmiset nähdään meillä tärkeimpänä voimavarana."

Vastuullisuus on jo aiemmin näkynyt Lemminkäisellä myös teoissa. "Olemme olleet edelläkävijöitä kierrätys- ja matalalämpöasfaltin tuotannossa. Myös sinnikäs panostaminen työturvallisuuteen vie meitä kohti nollan tapaturman tavoitetta. Meidän tulee kertoa näistä aktiivisemmin myös Lemminkäisen ulkopuolelle", Nina toteaa.

Teksti: Johanna Paasikangas-Tella
Kuvat: Nina Karhula

Risto Kupila, Janika Ranua, Marika Hällsten, Jari Kautonen & Kati Kaskiala.

14.7.2015

7 tykkäystä