Automatisoitua asfalttituotantoa

Tuusulan asfalttitehtaan tornista avautuu komea näköala Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja ympäri pääkaupunkiseutua. Pohjoismaiden suurimman tuotantoyksikön toimialue kuitenkin ulottuu huomattavasti kauemmas kuin silmä kantaa.

Tarpeeksi kuumassa paikassa kivikin hikoilee. Tämän voi todeta Tuusulan Sammonmäen asfalttitehtaalla, jonka kuumennusrummuissa ja sekoittimissa erilaatuiset kiviainekset jalostuvat kymmeniksi asfalttilaaduiksi. Oheislaitoksilla bitumin ominaisuuksia muokataan useisiin eri tarpeisiin. ”Toki siihen tehoakin tarvitaan. Tällä vehkeellä lämmittäisi puolet Helsingistä”, naurahtaa tuotantopäällikkö Kimmo Karjala ja raottaa massiivisen, maakaasulla toimivan polttimen liekkiluukkua 42 metriä maanpinna...

5.12.2017

Infraprojekteissa uusia työkaluja myyntiin

Infraprojektien uusi toimintamalli yhtenäistää segmentin toimintaa yli maarajojen. Uusia työkaluja on otettu käyttöön ensimmäiseksi myyntipuolella.

Lue lisää

RAIN kehittää rakennusalaa

Mikä tekee Yhdysvaltain sadan metrin viestijoukkueesta niin hyvän? Saumaton tiimityö, jäsenten kommunikointi sekä se, että jokaisella on kirkkaana mielessä oma tehtävä yhteiseen päämäärään pääsemiseksi. Miten sama saavutettaisiin rakennusalalla? Tätä pohdittiin kesällä RAIN-hankkeen työpajassa.

Lue lisää

Tunne itsesi ja ymmärrä muita

Hyvä esimies on tärkeä resurssi, jonka osaamista haluamme vahvistaa. Kevään valmennuksessa opittiin uutta itsestä ja muiden kanssa toimimisesta.

Lue lisää

Digitaalisesti uuteen kotiin

Uudet palvelut ja työkalut antavat asuntoasiakkaillemme tuntumaa siihen, miltä tulevassa kodissa näyttää.

Lue lisää

Kohti uudiskotia: Valoa ja avaruutta Posteljoonin yläkerrassa

Helsingin Käpylään nousevan Posteljoonin viidenteen kerrokseen muuttavat Kaisu ja Ronald Sneitz pääsivät tutustumaan tulevaan kotiinsa ensimmäistä kertaa.

Lue lisää

Jokainen teko luo arvoa sidosryhmillemme

Lemminkäinen valmistaa koteja, toimitiloja, liikenneväyliä ja erilaisia infraratkaisuja maan päälle ja sen alle. Tähän tarvitaan työtä, raaka-aineita, energiaa ja vettä.

Lue lisää

Katse kokonaisuuteen

Saavutimme Pietarin läntisen ohitustien päällystysurakoissa mittavia säästöjä Lean Six Sigma -projektien avulla.

Lue lisää

Työmaaviestintää avoimesti ja nopeasti

Rakennushankkeen viestinnän merkitys konkretisoitui Tampereen Rantatunneli-hankkeessa. Keskellä kaupunkia sijaitsevan Suomen pisimmän maantietunnelin toteutuksesta vastasi allianssi, jossa olimme pääurakoitsijana.

Lue lisää