Jokainen teko luo arvoa sidosryhmillemme

Lemminkäinen valmistaa koteja, toimitiloja, liikenneväyliä ja erilaisia infraratkaisuja maan päälle ja sen alle. Tähän tarvitaan työtä, raaka-aineita, energiaa ja vettä.

Tuotamme toiminnallamme lisäarvoa asiakkaillemme ja henkilöstöllemme. Arvonluonti nähdään usein taloudellisena ketjuna, mutta se on paljon laajempi asia. ”Toiminnastamme syntyy arvoa koko yhteiskunnalle. Jotta arvoa syntyisi mahdollisimman paljon, toiminnan pitää olla kustannustehokasta. Yhtä lailla tärkeää on, että minimoimme toimintamme negatiiviset vaikutukset”, sanoo päällystysliiketoimintasegmentin johtaja Robert 'Robi' Blumberg . Haittojen minimoimiseen kuuluu esimerkiksi raaka-aineiden...

6.6.2017

Katse kokonaisuuteen

Saavutimme Pietarin läntisen ohitustien päällystysurakoissa mittavia säästöjä Lean Six Sigma -projektien avulla.

Lue lisää

Työmaaviestintää avoimesti ja nopeasti

Rakennushankkeen viestinnän merkitys konkretisoitui Tampereen Rantatunneli-hankkeessa. Keskellä kaupunkia sijaitsevan Suomen pisimmän maantietunnelin toteutuksesta vastasi allianssi, jossa olimme pääurakoitsijana.

Lue lisää

Murskaavan tehokasta toimintaa

Kiviainesten käsittelyssä moni käytäntö on hioutunut vuosien saatossa. Välillä on silti paikallaan miettiä asiat uusiksi.

Lue lisää

Meidän rakentama

Rakennamme asuntoja useissa kasvukeskuksissa Suomessa. Työpäällikkö Tuija Ingberg ja projekti-insinööri Emmi Ollikainen tuntevat tekevänsä arkista, mutta tärkeää työtä.

Lue lisää

Hirsikouluun on mukava tulla

Rakensimme Pudasjärvelle koulukampuksen hirrestä. Elokuussa avattu koulu saa kehuja sekä oppilailta että opettajilta.

Lue lisää

Hyvä, parempi, asfalttituotanto

Hyvääkin voi parantaa. Olemme tehneet Latvian asfalttituotannossa useita pieniä muutoksia, joista on saatu tuntuvia säästöjä.

Lue lisää

Ota opiksi

Tutkimme ja käsittelemme jokaisen vahingon ja läheltä piti -tilanteen työmaillamme. Lemminkäiset kertovat tapauksista, joista voimme kaikki ottaa opiksi.

Lue lisää

Päällystyksen uusi toimintamalli – kuulumisia kentältä

Uudistimme Suomen päällystysliiketoiminnan toimintamallin tämän vuoden alussa. Tähtäämme uudistuksella työnjaon selkiyttämiseen sekä projektinhallinnan ja asiakaspalvelun parantamiseen. Kokemukset kentältä ovat positiivisia.

Lue lisää