Tiennäyttäjä Venäjällä

Tiet, maisemointi ja logistiikkakeskukset ovat Pietarin asfalttiasemien ja tienrakennuslaboratorioiden erikoisalaa. Kiireaikoina tuotanto pyörii 24/7.

"Pystyn arvioimaan asfaltin laadun pelkällä katseella", vitsailee Pietarin tienrakentamisen vetäjä Pavel Osiyan.

Hän on ollut Lemminkäisen palveluksessa yhdeksän vuotta. Pavel tuli yhtiöön ollessaan vielä tekniikan ja kauppatieteiden opiskelija. Nykyisin hän koordinoi 82 ihmisen työtä.

Meillä on Pietarissa viisi asfalttiasemaa, joista kaksi tuottaa valuasfalttia. Aseman vuotuinen kapasiteetti on noin 130 000 tonnia, mikä sisältää sekä oman käytön että myynnin.

Pavelin mukaan työn myötä tulee suuri vastuu, mutta samalla kiinnostava haaste. "Laadusta on pidettävä huolta, koska säännökset tiukkenevat joka vuosi."

Laadun ytimessä

Laatupäällikkö Valeria Lavrukhina tietää kaiken laadusta. Hän on vastuussa laadunvalvonnasta raaka-aineista valmiiseen tuotteeseen asti.

Hän sopii reseptistä eli asfaltin sekoitussuhteista asiakkaan kanssa ja koordinoi asfalttiasemien laboratorioiden työtä. Hän myös selvittää mahdolliset ongelmat. "Joskus se voi olla vähän stressaavaa", hän sanoo hymyillen.

Andrei Zebrov on asfaltinvalmistuksen työmaapäällikkö. Pavelin mukaan asfalttiasema on tienrakennusyksikön sydän ja Andrei on sen pää. Andrei varmistaa, että kaikki sujuu ajallaan.

"Onnekseni minulla on hyvä tiimi", Pavel sanoo. "Ei ole ongelmaa, jota emme pystyisi yhdessä selvittämään."

Teksti: Anastasia Lozhko
Kuva: Sergei Grachev

6.10.2015

21 tykkäystä