”Tärkeintä on peli-ilo”

Lemminkäisen Pietarin jalkapallojoukkue pelasi ensimmäisen ottelunsa syksyllä 2013. Sen jälkeen joukkue on harjoitellut ahkerasti ja tunnollisesti.

Kaikki tietävät, että perjantai on jalkapallopäivä, satoi tai paistoi. Muita ehdottomia sääntöjä ei sitten olekaan – pelaamisen ilo on tärkeintä. Joukkueen jäsenillä ei esimerkiksi ole vakituisia pelipaikkoja, vaan hyökkäystä ja puolustusta pelataan mielialan ja olosuhteiden mukaan. Kaikki pääsevät kentälle: rakennusmiehet, tietokoneasiantuntijat, turvallisuusosaston työntekijät, juristit ja toimitusjohtajat.

Joukkueella ei ole vakituista kapteenia. Tällä kertaa kapteenina toimii Vitali Tserna lakiasiainosastolta. Hän on ollut yhtiön palveluksessa kaksi vuotta. Hän on tehokas ja tyylikäs maalintekijä, mutta arkielämässä hän on vaatimaton ja vähän ujokin. Hänen kollegansa Michael Tarzian on puolustuksen peruspilareita, ja hän puolustaa yhtiötä yhtä vankasti myös työssään.

"Jalkapallo luo tiimihenkeä", Michael sanoo. "Opimme luottamaan toisiimme. Ja tietysti se vaikuttaa myös työntekoomme. Yksin ei kukaan pärjää, kuten sanotaan."

Vain yksi joukkueen jäsenistä, myyntiosaston Jevgeni Lukianchikov, on pelannut jalkapalloa ammattimaisesti. Hän on uusi tulokas yhtiössä ja myöntää, että yhteinen harrastus on auttanut häntä pääsemään nopeammin sisälle yhtiöön.

"Aluksi oli vaikeaa tutustua työkavereihin, koska yleensä keskustelin heidän kanssaan vain puhelimessa", Jevgeni kertoo. "Kentällä heihin tutustuu aivan eri tavalla. Koska tunnelma kentällä on hyvä, yhteistyö sujuu myös toimistossa."

Jos yhdellä on vaikeuksia, muut auttavat, kuten tiimityössä kuuluukin tehdä. Lemminkäisen jalkapallojoukkueeseen pääsee pelaamaan, vaikkei olisikaan Litmasen veroinen taituri. Tärkeintä on olla pelaaja, johon joukkuetoverit voivat luottaa.

Teksti: Anastasia Lozhko
Kuva: Sergei Grachev

Team

Alexander Lezhipekov, Arsen Parazyan, Pyotr Gudyma, Evgeniy Tserna, Vyacheslav Arkharov, Vitaly Tserna, Evgeniy Lukyanchikov, Alexander Pendorf, Mikhail Tarzyan

17.6.2015

21 tykkäystä