Runkoryhmä

Talonrakentaminen, Asunto Oy Ylöjärven Emminkammari, Suomi

”Runkoryhmän tehtävänä on kerrostalon rungon rakentaminen. Elementtiasennus, holvimuotin teko ja raudoitukset sekä tavaroiden nosto kerroksiin kuuluvat tehtäviimme. Ryhmäämme kuuluvat runkomestari, mittamies, neljä kirvesmiestä, raudoittaja ja nosturinkuljettaja. Suurin osa meistä on työskennellyt jo monta vuotta yhdessä.”

Runkomestari Tero Suolaniemen mukaan tiimi osaa tehdä keskenään erinomaisesti töitä. Runko saadaan ylös nopeasti, työ on laadukasta ja aikataulu pitää. Jälkitöitä ei ole tarvinnut tehdä.

Tiimiläisten mukaan aikataulussa pysyminen on tärkeintä onnistumisessa: "Että menee tasaisesti, ettei lopussa tule kiirettä. Siksi toisia autetaan aina tarvittaessa". Miesten mukaan parasta työssä on ulkoilma – vaikkeivät sentään räntäkelit. Tästä porukasta näkee, että yhteishenki on hyvä. Myös teot puhuvat puolestaan.

Teksti: Riitta Sippola, kuva: Harri Hinkka

Runkoryhmä

Kuvassa mittamies Pekka Helminen (1), kirvesmies Tapio Yltävä (2), kirvesmies Teppo Nieminen (3), kirvesmies Ismo "Olli" Ollenberg (4) kirvesmies Ilkka Seppälä (5), raudoittaja Petri Juustovaara (6) sekä runkomestari Tero Suolaniemi (7) . Ryhmään kuuluu myös nosturinkuljettaja Kristian Vaari (ei kuvassa).

10.3.2015

5 tykkäystä