Robert Blumberg

Päällystys-liiketoimintasegmentin johtaja, toimipiste: Helsinki

Olen reissaava turkulainen. Synnyin 40 vuotta sitten Turussa, ja vuosiin en tuntenut tarvetta lähteä sieltä mihinkään. Kesäduuni Saksassa ja diplomityö Kajaanissa muuttivat asenteeni täysin – maailmaa oli myös Turun ulkopuolella. Opiskeltuani Åbo Akademissa prosessitekniikan diplomi-insinööriksi työ on vienyt minut eri yritysten mukana ympäri maailmaa; Kiinassa asuimme neljä vuotta ja viime vuonna viikot menivät käytännössä Saksassa. Perheeseeni kuuluvat vaimo, neljä lasta ja pieni koira, jotka muuttavat pian kanssani Turusta Espooseen, vaimoni syntysijoille.

Toimin Lemminkäisellä liiketoimintasegmentin johtajana päällystyksessä. Aloitin yhtiössä vuoden vaihteessa ja olenkin vielä oppimiskäyräni alussa. Vastuullani on käytännössä Lemminkäisen kansainvälisin segmentti, jossa työkenttääni ovat Pohjoismaat ja Baltia.

Parasta työssäni on se, että tapaan eri maissa paljon ihmisiä, joilla on tältä alalta vankka ammattitaito. Minut on otettu hienosti vastaan, vaikka tulen alan ulkopuolelta.

Jos kaikki olisi mahdollista, saattaisin meidät lemminkäiset kaikki puhumaan sujuvasti samaa kieltä. Yhteisellä kielellä asiat hoituisivat helpommin oikein. Näen, että segmentissämme on saatu aikaan paljon hyvää viimeisen vuoden aikana. Uskon silti, että meillä on vielä reilusti kehittymisen mahdollisuuksia.

Työtoveriltani tahtoisin kysyä: Mitä olet tehnyt toisin, ja mitä erityistä olet saanut sen myötä aikaan?

Seuraava esittelemämme lemminkäinen vastaa Robertin kysymykseen.

Teksti: Johanna Paasikangas-Tella
Kuva: Tomi Nuotsalo

23.3.2015

13 tykkäystä