Andris Velmunsks

Lemminkäisen nuorin maajohtaja työskentelee Riiassa Latviassa.

Olen tienrakennusinsinööri. Synnyin Bauskassa Etelä-Latviassa. Aloitin työt tienrakennuksen parissa ensimmäisen yliopistovuoteni jälkeen – ja olen edelleen sillä tiellä! Olen tutustunut alaan eri näkökulmista. Minulla on kokemusta esimerkiksi julkisista tarjouskilpailuista ja tuotantoprosesseista ja myös varsinaisesta tienrakennuksesta.

Latvian Lemminkäisen johtajana ensimmäinen tehtäväni oli varmistaa, että taloudellinen rakenteemme ja kustannusrakenteemme ovat selkeät ja ymmärrettävät. Keskityin siihen viime talvena." Nyt keskityn tulostavoitteisiin, tehokkuuden parantamiseen kiinteitä kuluja kasvattamatta ja raskaiden laitteiden tuntikustannusten analysointiin.

Parasta työssäni on, että kukaan ei hengitä niskaan – eli vahdi sormiani, kuten Latviassa sanotaan. Toki moneen asiaan tarvitaan pääkonttorin hyväksyntä, mutta voin suunnitella työni vapaasti, kunhan otan vastuun myös sen tuloksista.

Jos saisin päättää, rakentaisin teitä kokonaan kierrätysasfaltista. Eräs maanmieheni esitteli hiljattain yhdysvaltalaisia tutkimustuloksia, joiden mukaan tarvittava teknologia on jo kehitteillä mutta vielä alkuvaiheessa.

Saan energiaa asioista, joihin voin uppoutua täysin. Ei voi ajatella työasioita, kun vaikkapa ajaa moottoripyörällä maastossa.

Kysymys kollegalle: Onko sinulla harrastusta, joka vaatii täydellistä keskittymistä?

Seuraava haastattelemamme lemminkäinen vastaa Andrisin kysymykseen.

Teksti: Scott Diel
Kuvat: Artūrs Daukulis

8.6.2015

30 tykkäystä