Palkittua jännittämistä

Voitimme kansainvälisen Award of Excellence 2015 -palkinnon jälkijännitetyistä rakenteista Espoon Tapiolan pysäköintilaitoksessa.

Tapiolan keskuspysäköinti -projekti voitti vuoden 2015 kansainvälisen Post-Tensioning Institutionin myöntämän Award of Excellence -palkinnon pysäköintitalojen sarjassa. Palkinto jälkijännitetyistä rakenteista jaettiin Houstonissa huhtikuussa. Palkitun projektin jännitettyjen rakenteiden suunnittelusta vastasi Sweco Rakennetekniikka Oy ja jännitystyöstä Lemminkäinen.

Erikoispalkinto myönnetään joka toinen vuosi. Arvioinnissa huomioidaan luovuus, innovaatiot, rakenteiden nerokkuus, kustannustehokkuus, toiminnallisuus, rakennettavuus ja estetiikka.

Ammattilaiset asentamassa

"Koko tiimimme oli erittäin otettu tästä huomionosoituksesta. Kyseessä oli meille vaativa urakka. Kohteessa oli 49 erillistä valulohkoa, ja paikan päällä asennettiin yhteensä noin 150 kilometriä jänneterästä vahvistamaan betonirakennetta. Projekti kesti vuoden 2014 toukokuusta joulukuuhun", kertoo jännitysyksikön päällikkö Mikko Toivonen.

"Jännitystöissä on erittäin tärkeää, että asentajat ovat nimenomaan tämän työn ammattilaisia, kaluston pitää olla ns. tikissä ja suunnitelmat hyvät", Mikko jatkaa.

Teksti: Riikka Vuokila
Kuva: Lemminkäinen

22.9.2015

2 tykkäystä