Lemminkäisen tilinpäätös 2014

Tehostamistoimenpiteillä vahvempi tase ja parempi kannattavuus.

”Vuosi 2014 oli erittäin haastava Lemminkäiselle, mutta olemme tyytyväisiä siihen, että keväällä käynnistetyt toimenpiteet ovat tehonneet ja suunnanmuutoksemme on hyvässä vauhdissa. Tärkeimmät tavoitteemme ovat taseen vahvistaminen sekä kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantaminen”, toteaa Lemminkäisen toimitusjohtaja Casimir Lindholm.

”Deliver 2014 -kustannussäästöohjelman avulla käänsimme Norjan tuloksen positiiviselle uralle ja paransimme kannattavuuttamme Venäjällä. Valitettavasti säästöohjelma johti myös irtisanomisiin.”

”Tuloksemme parani selvästi viime vuodesta. Suomessa hyvää tulosta tekivät käynnissä olevat infraprojektit, päällystysliiketoiminta sekä pääkaupunkiseudun omaperusteinen asunto- ja toimitilatuotanto. Epävarmasta tilanteesta huolimatta asuntomyyntimme sujui erinomaisesti Venäjällä ja saimme valmiiksi kaksi isoa asuntokohdetta. Leuto talvi pidensi päällystyskautta kaikissa toimintamaissamme.”

”Meillä on hyvät lähtökohdat vuodelle 2015, vaikka markkinatilanne on haastava. Pyrimme parantamaan kilpailukykyämme operatiivista tehokkuutta parantavien toimenpiteiden avulla. Lisäksi keskitymme mm. projektin- ja riskienhallintaan, talvisuunnitteluun ja kaluston optimointiin. Näin luomme vahvan pohjan kilpailuasemamme vahvistamiseksi Pohjois-Euroopan inframarkkinoilla.”

Lue koko tilinpäätös.

10.3.2015

2 tykkäystä