Jykä on kesäreissaaja

Asfalttiammattilainen lepää talvella ja painaa pitkää päivää vapulta itsenäisyyspäivän tietämiin. ”Jykä” on yksi heistä.

Jykä toimii asfalttitiimissä, tärkeänä tehtävänään poistaa vanhaa asfalttia. Näin tiimikaveri pääsee levittämään mustaa makiaa Jykän "jyrsimiin" paikkoihin.

"Jyrsiminen todella käy työstä kauden mittaan. Tupet ja piikit ovat lujilla, sitä lujemmalla, mitä lähempänä kauden päättymistä ollaan. Loppukaudesta välillä tuntuu kuin löisi päätä seinään. Mutta sitä jaksaa, kun tietää, että alkutalvesta on tulossa kunnon hoidot", Jykä toteaa pilke silmäkulmassa.

Kaiken kaikkiaan Jykä suhtautuu työhönsä innokkaan positiivisesti. Hän pitää ammattinsa hyvänä puolena sitä, että saa matkustaa.

"Meikäläiselle kertyy reissua periaatteessa koko Suomeen, mutta ei juuri ulkomaille."

Konttorilla koetetaan pitää Jykän reissukulut kohtuudessa, joten siirtymiset suunnitellaan ja matkan edistymistä seurataan. Ristiin rastiin ei sukkuloida.

"Koosta ja elopainosta on hyötyä, mutta näin isoja kavereita on harvassa. Firman Suomen päässä meitä on kaikkiaan kolme tätä kaliiperia, loput 19 ovat itse asiassa pikkupoikia", Jykä kertoo.

Juttusarjassa seurataan asfalttiammattilainen Jykän liikkeitä vuoden ajan.

Bongaa Jykä, hänen Suomen serkkunsa tai ulkomaansukulainen jostain päin markkina-aluettamme ja lähetä meille kuva! Voit lähettää kuvan osoitteeseen: Lemmy@lemminkainen.com

Teksti: Vesa Tompuri
Kuva: Juho Paavola

Jykä numeroina

  • Hevosvoimia 777
  • Mitat: Ulkomitat 2 × 3 × 10 metriä
  • Paino: 40 tonnia
  • Tämän kokoluokan jyrsimiä on Lemminkäisellä eri maissa yhteensä seitsemän.

17.6.2015

11 tykkäystä