Turvallisuuskoulutusta verkossa

Olemme lanseeranneet Norjassa käyttäjäystävällisen verkkokoulutusportaalin, jossa voi opiskella terveys-, turvallisuus- ja ympäristöasioita. Jokaisen Lemminkäisen työntekijän tulee suorittaa HSE-koulutus, ja alihankkijoille on oma, heille räätälöity kurssi.

Thomas Holmsenin vastuulla Norjassa ovat ympäristö-, terveys- ja turvallisuusasiat sekä laatu ja yritysvastuu kokonaisuutena. Hänen tehtävänään on varmistaa, että kaikki työntekijät saavat kattavan HSE-koulutuksen.

”Perinteinen luokkakoulutusmalli ei oikein istu toimialaamme. Jotain muuta piti keksiä, sillä halusimme koulutuksen olevan joustavasti tarjolla kaikille työntekijöillemme. Pohdinnan jälkeen päädyimme verkkokoulutukseen, joka ei ole sidottu aikaan tai paikkaan, ja siihen pääsee käsiksi miltä tietokoneelta tahansa”, kertoo Holmsen.

Koulutuksen on suorittanut jo 96 % työntekijöistä Norjassa. Palaute on ollut todella positiivista. Verkkokoulutus, eLearning, on nykyaikainen tapa kouluttaa ihmisiä.

Turvallisuus edellä

”Kannustamme työntekijöitämme raportoimaan turvallisuusriskeistä sekä läheltä-piti-tilanteista työmaalla. Mitä paremmin ymmärrämme riskit, sitä tarkemmin pääsemme analysoimaan, korjaamaan ja oppimaan näistä tilanteista”, sanoo Holmsen.

Turvallisuuskulttuurin rakentaminen on Lemminkäiselle olennaista. Meille on tärkeää hallita terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä riskejä ja varmistaa, että jokainen pääsee terveenä kotiin työpäivän jälkeen. Olemme konsernina sitoutuneet nollan tapaturman tavoitteeseen.

”Haluamme luoda kannustavan turvallisuuskulttuurin, jossa kaverista pidetään huolta hyvässä tiimihengessä. Verkkokoulutus on erinomainen työkalu tähän”, Holmsen toteaa.