Tähtäimessä nolla tapaturmaa Latviassa

Latviassa turvallisuuskulttuuri on kehittynyt myönteisesti. Keinoina on käytetty muun muassa virvoitusjuomatölkkejä, jotka on varustettu turvallisuustarroin.

”Halusimme tehdä turvallisuusasiat näkyviksi, joten päätimme antaa joka kuukausi kaikille työntekijöillemme niin työmailla, laboratorioissa kuin asfalttiasemilla virvoitusjuomatölkit, joihin on kiinnitetty oma turvallisuustarramme. Näin haluamme kiittää työntekijöitämme turvallisesta työskentelystä ja kannustaa jatkamaan hyvää työtä kohti nolla tapaturman tavoitettamme”, kertoo turvallisuuspäällikkö Davis Bautris.

Turvallisuustarrassa raportoidaan kuukausittain kuluneiden tapaturmattomien päivien määrä. Tarrassa on myös linkki henkilöstölehteen verkossa.

Hyviä tuloksia

”Olemme iloisia kampanjan hyvistä tuloksista. Tämä on pieni ele, mutta se kannustaa kaikkia tekemään töitä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Kaikki haluavat oman juomatölkkinsä! Ja jos tapaturma sattuisi, kerromme siitä tarkasti seuraavan kuun turvallisuustarrassa”, sanoo Bautris.

Olemme lanseeranneet Latviassa myös turvallisuuskalenterit, joista jokainen työntekijä näkee tapaturmattomien päivien määrän. Päiviä seurataan myös muualla. Esimerkiksi Virossa on intranetissä kalenteri, josta jokainen voi seurata turvallisuustilannetta reaaliaikaisesti.