Hyvän liiketavan periaatteiden vastaisen toiminnan ilmoittaminen

Jos epäilet, että Lemminkäisen hyvän liiketavan periaatteita ei ole noudatettu, voit ilmoittaa siitä usealla eri tavalla.

Voit ilmoittaa rikkomuksesta työmaasta vastaavalle henkilölle, ottaa yhteyttä Lemminkäisen sisäiseen tarkastukseen tai käyttää SpeakUp-ilmoituskanavaa. Jos olet Lemminkäisen työntekijä, tee ilmoitus ensisijaisesti omalle esimiehellesi tai hänen esimiehelleen.

Sisäinen tarkastus

Ilmoita mistä tahansa havaitsemistasi hyvän liiketavan periaatteiden rikkomuksista ensisijaisesti Lemminkäisen sisäiselle tarkastukselle, sähköposti tarkastus@lemminkainen.com.

SpeakUp-ilmoituskanava

Voit ilmoittaa epäilyksistäsi myös käyttäen SpeakUp-ilmoituskanavaamme, jonne voit halutessasi jättää viestin myös nimettömänä.

Ilmoituksen voi jättää ilmaiseen puhelinnumeroon tai täyttämällä verkkolomakkeen, molemmat ovat käytössä kaikkina vuorokaudenaikoina. Palvelu on tarjolla suomeksi ja englanniksi, sekä myös muilla toimintamaidemme kielillä.

Palvelua ylläpitää ja ilmoituksen vastaanottaa People Intouch -niminen yritys, joka välittää viestin Lemminkäiselle.

SpeakUp-kanavan yhteystiedot
Puh. 0800 113 031
Verkkolomake: www.speakupfeedback.eu/web/y3w3ct/fi

Numerokoodi: 98668

Valitse kieli ja syötä numerokoodi. Palvelu on tarjolla suomeksi ja englanniksi sekä muilla toimintamaidemme kielillä.

SpeakUpin käyttöohjeet

Kirjoita viestisi muistiin etukäteen. Näin varmistat viestin asiasisällön oikeellisuuden sekä sen, että viestissäsi on kaikki se tieto, mitä haluat antaa.

Soittaminen palveluun

Soita ilmoituskanavan numeroon, valitse kieli ja syötä numerokoodi. Kirjoita muistiin puhelun aluksi saamasi kuusinumeroinen tapausnumero, sen avulla voit myöhemmin kuunnella Lemminkäiseltä saamasi vastauksen viestiisi. Jätä viestisi äänimerkin kuultuasi. Kun olet jättänyt viestisi, lopeta puhelu. Äänitallennetta ei koskaan lähetetä Lemminkäiselle, vaan se muutetaan (sanatarkasti) kirjoitettuun muotoon.

Verkkolomakkeen käyttäminen

Kirjoita tai kopioi viestisi lomakkeen kenttään. Kun olet valmis, paina Lähetä viesti -painiketta. Tämän jälkeen saat näkyviin tapausnumeron ja kirjoittamasi viestin. Voit halutessasi tulostaa ne.

Viestisi käsittely

Viestisi toimitetaan Lemminkäisen lakiasiainjohtajalle ja sisäisen tarkastuksen päällikölle. He käsittelevät viestisi ja antavat siihen vastauksen.

Saat vastauksen viestiisi viikon kuluessa saman järjestelmän kautta, jota käytit viestin lähettämiseen (puhelin tai verkkopalvelu). Pääset vastaukseen soittamalla puhelinpalveluun tai kirjautumalla verkkopalveluun ja syöttämällä kuusinumeroisen tapausnumeron, jonka sait viestiä jättäessäsi. Voit myös jättää oman vastauksesi Lemminkäisen viestiin.

Jos et ole vielä saanut vastausta, älä huolestu. Viestiäsi käsitellään ja saat vastauksen muutaman työpäivän kuluessa. Käy parin päivän päästä uudelleen tarkistamassa, oletko saanut vastauksen.