Suunnittelemalla ja seuraamalla onnistut!

Tampereen Rantatunneli on ollut meille monella tapaa ainutlaatuinen hanke. Viiden vuoden urakka huipentui marraskuussa 2016, kun tunneli avattiin liikenteelle. Rakentamiseen osallistui noin 190 ammattilaistamme ja lähes 200 alihankkijaa.

Millä keinoilla näin isot hankkeet saadaan onnistuneesti maaliin? Kaksi avainasiaa:

Tee hankesuunnitelma huolellisesti. Kun budjetti, aikataulu, organisaatio ja töiden suunnittelu on tehty, ollaan jo puolessavälissä. Suunnitelmaa pitää myös noudattaa ja sen toteutumista valvoa.

Rantatunneli valmistui puoli vuotta etuajassa juuri siksi, että tavoitehinta ja aikataulut olivat realistisia, seuranta kunnossa ja korjaavat toimenpiteet hoidettiin ripeästi.

Suunnittele käyttöönotto hyvin. Kun hanke koskettaa tuhansien kansalaisten arkipäivää, ei tästä voi tinkiä. Tekniikka pitää testata kattavasti, jotta suurena päivänä kaikki sujuu kuin tanssi.

Isoissa hankkeissa on myös haasteita. Meillä se oli ympäristö, sillä tunneli sijaitsee Näsijärven rannalla. Näimme paljon vaivaa saattaaksemme ympäristöseurannan tulokset kaupunkilaisten ymmärtämään muotoon.

Viestinnälle pitää varata tämän kokoluokan hankkeissa riittävät resurssit. Viestimme heti alusta pitäen reaaliajassa, kaikilla mahdollisilla välineillä ja foorumeilla.

Rantatunnelin toteutuksesta vastasi allianssi. Kun asiakas ja palveluntuottajat ovat samassa veneessä, onnistumme vähentämään häiriötä, säästämään kustannuksia ja nopeuttamaan prosesseja.

Laskin, että allianssissa tehtiin 114 innovaatiota, joiden arvo oli 20 miljoonaa euroa. Selvää on, että tämän mallin suosio kasvaa.

Esko Mulari
Rantatunnelin allianssin projektipäällikkö
Lemminkäinen

Cars driving to tunnel Rantatunneli-3.jpg
Rantatunneli_Esko_Mulari 2.jpg
Traffic in tunnel Rantatunneli.jpg
Intersection tunnel Rantatunneli.jpg