Lemminkäinen rakentaa Ähtäri Zoo pandatalon

Lemminkäinen on valittu Ähtärin eläinpuistoon rakennettavan pandatalon pääurakoitsijaksi.

Hanke toteutetaan kvr-urakkana, ja siihen kuuluu myös Snowpanda Resort Ähtäri Zoo Oy:n omia urakoita. Suunnittelu- ja maanrakennustyöt käynnistyvät tammikuussa, Pandatalo sekä sisä- ja ulkotarhat valmistuvat joulukuussa 2017.

Ähtärin kaupunginvaltuusto on myöntänyt pandahankkeelle 8,2 miljoonan euron omavelkaisen takauksen. Hanke on osa Ähtäri Zoon pitkäaikaista kehittämisohjelmaa, jolla vahvistetaan eläinpuiston kansainvälistä toimintaa uhanalaisten lajien suojelemiseksi ja jatketaan kehittämistyötä johtavaksi luonto- ja perhematkailun kohteeksi.

”Pandatalo-hankkeen tekee mielenkiintoiseksi se, ettei Pohjoismaissa ole tehty vastaavaa kohdetta aiemmin. Hankkeessa on haastavaa suunnittelutyön toteutus lyhyessä ajassa ja todella nopea rakennusaikataulu. Hyvällä yhteistyöllä tilaajan kanssa tämä toteutuu”, kertoo aluepäällikkö Anssi Mäkelä Lemminkäiseltä.

Hankkeen taustalla on kiinalaisten ja suomalaisten asiantuntijoiden pitkäaikainen yhteistyö jättiläispandojen kotimetsien suojelussa Kiinassa. Kiinan ulkopuolelle on sijoitettuna noin 50 jättiläispandaa. Suojelutarhauksen tavoitteena on uhanalaisen lajin säilyminen kaikissa olosuhteissa. Ähtäriin joulukuussa sijoitettavat kaksi jättiläispandaa ovat Hollannin lisäksi ensimmäiset pandat Pohjois-Euroopassa. Tavoitteena on saada pandat lisääntymään Ähtärin luonnonmukaisissa oloissa.

Pandahankkeeseen voi myös tutustua Ähtäri Zoon pandaportaalissa www.pandaportal.fi.