Länsisatamasta tulee koko Suomen käyntikortti

Kun terminaalialueen läpi kulkee parhaimmillaan miljoona matkustajaa kuukaudessa, kannattaa panostaa paitsi sujuvaan liikkumiseen myös laadukkaaseen ja näyttävään yleisilmeeseen. Maisemoimme Helsingin Länsisatamasta koko Suomen käyntikorttia, jossa graniittiset kivipinnat yhdistyvät upeisiin istutuksiin.

Moni suomalainen on ehtinyt tänä kesänä huokailla ja harmitella epävakaisia ja hieman koleitakin kelejä. Lemminkäisen urakointipäällikkö Antti Kuula on kuitenkin toista mieltä.

”Tämä on ollut kerrassaan oivallinen kesä kivi- ja viherrakentajille. Helle ei ole haitannut työntekoa ja kasvit ovat saaneet taivaalta juuri sopivasti luonnon omaa kasteluvettä. Tänne työmaalle kastelun järjestäminen olisikin ollut aika työlästä”, Kuula toteaa Helsingin Länsisataman uuden kakkosterminaalin edustalla.

Vastaamme uuden ja uljaan terminaalialueen asfaltointi-, kivi- ja viherrakennusurakasta. Työt alkoivat huhtikuussa ja näyttävä kokonaisuus valmistuu syyskuun lopulla.

”Työn tilaaja on Helsingin kaupunki, joka on halunnut panostaa laatuun ja näyttävyyteen. Se on toisaalta täysin ymmärrettävää, sillä vuosittain tästä kulkee läpi miljoonia matkustajia. Moni saa tästä ensivaikutelmansa paitsi Helsingistä myös koko Suomesta”, Kuula muistuttaa.

Näyttävä lajikirjo

Ramboll Finlandin suunnittelema terminaalin sisääntuloalue rakentuu laadukkaista graniittikivetyksistä sekä kulkuväylien varsilla olevista viheralueista, joissa perinteisten ”peruspensaiden” ja siirtonurmikon sijaan on juurtumassa useita heinä- ja kukkalajikkeita. Osa lajeista on harvemmin käytettyjä, mutta valittu niin, että ne kestävät alueen ajoittain rajujakin sääoloja.

Myös satama-alueen lähes taukoamaton ihmis- ja liikennevirta on tuonut rakentamiseen omat haasteensa. Käytännössä alue rauhoittuu vasta viimeisen laivan saavuttua puolen yön jälkeen. Osa asfaltoinneista onkin tehty aamuyön hiljaisina tunteina.

Vahvaa osaamista

Lemminkäisellä on kivi- ja ympäristörakentamisesta jo vuosikymmenten mittaiset perinteet. Markkina on piristynyt muun rakentamisen mukana ja Helsingissä mittavia työkohteita on Länsisataman ohella muun muassa Teollisuuskadulla ja Helsinginkadulla.

”Suunta on ollut varsinkin Helsingissä selkeästi se, että kohteissa mennään halvimman betonilaatan tai noppakiven sijaan arvokkaampiin ja näyttävämpiin materiaaleihin. Myös yleisilmeeseen panostetaan aiempaa enemmän, minkä olen syntyperäisenä stadilaisena pannut tyytyväisenä merkille”, itsekin reilun kivenheiton päässä Länsisatamasta asuva Kuula kiittelee.

Esimakua tulevasta ehtii kuulemma saamaan jo tänä syksynä. Kaikessa komeudessaan istutukset ovat parin vuoden päästä.

Länsiterminaalin päällysterakenneurakka

  • Koostuu asfaltointi-, viherrakennus- ja kivitöistä
  • Istutettavia lajikkeita yhteensä parikymmentä
  • Kivipinnat pääosin luonnongraniittia
  • Urakan aloitus huhtikuu 2017, valmis syyskuun lopussa 2017
  • Kohteessa mukana yhteensä kolmisenkymmentä alan ammattilaista

Länsiterminaali_stone_and_asphalt.jpg
Länsiterminaali_tram_stop.jpg
Länsiterminaali_stone_installation.jpg
Länsiterminaali_plants.jpg