Kansainvälinen tunnustus Lemminkäisen tunneliurakalle Norjassa

Lemminkäinen on voittanut kansainvälisessä ITA Tunneling Awards 2017 -kilpailussa alle 50 miljoonan euron arvoisten tunneliurakoiden sarjan. Palkinnon sai Fjærland-projektimme Norjassa, ainoana pohjoismaalaisena tunneliprojektina.

Rakennamme Länsi-Norjan vuoristossa kaksi vesivoimalaitosta energiayhtiö Småkraftille. Urakkaamme sisältyvät sisältyvät myös kuilut sekä tuloaukot kaikkiin alueelle tuleviin yhtensä kuuteen voimalaitokseen ja noin 2,5 km tunnelia.

Työmaalle ei pääse tietä pitkin, vaan kaikki tarvittava kuljetetaan paikalle veneillä tai helikopterilla. Toimme laitteet ja tarvikkeet lautalle, jolta työskentelemme - myös raskaat koneet, kuorma-autot ja korjaamon. Turvallisuuteen ja ympäristöön on erityislaatuisessa hankkeessa kiinnitettävä erityistä huomiota. Sääolosuhteet vuoristossa aiheuttavat omat haasteensa.

Katso hankkeesta lisätietoa ja video  

The International Tunneling and Underground Space Association (ITA) on tunneli- ja maanalaista rakentamista edistävä maailmanlaajuinen järjestö, johon kuuluu alan yrityksiä noin 20 maasta.

Lisätietoa ITAN sivuilta.