Uuteen alakouluun syksyllä Jynkässä

Jynkän alakoulu Kuopiossa valmistuu kesällä 2017. Oppilaat pääsevät syksyllä aloittamaan lukuvuoden upouusissa tiloissa.

Jynkän uuden alakoulun rakentaminen etenee aikataulussa. Harjannostajaiset ovat maanantaina 3.4. Koulu valmistuu sisäpuolisilta osiltaan toukokuun loppuun mennessä, ja rakennus on kokonaan valmis heinäkuun puolivälissä.

Nykyaikaiset oppimistilat on suunniteltu koulun omia tarpeita ajatellen. Työssä on huomioitu opetusryhmien koot, tilojen monipuolinen käyttö sekä uuden opetussuunnitelman mukaiset pedagogiset tarpeet.

Perinteisten luokkahuoneiden sijaan käytössä on avoin oppimisympäristö, josta on muokattavissa sopivankokoisia tiloja eri tarkoituksiin - kuten pienryhmätyöt tai yksilöoppiminen - esimerkiksi kalustusratkaisuilla ja uutta teknologiaa hyödyntämällä.

Pitkäkestoista ja taloudellista rakentamista

Koulun suunnittelussa ja rakentamisessa on painotettu ratkaisujen pitkäkestoisuutta. Rakenteiden kosteusteknisiin asioihin on kiinnitetty erityistä huomiota, esimerkiksi pintarakenteiden ja ulkoseinäeristeiden valinnassa. Haluamme tarjota rakennusten pienille ja isoille käyttäjille terveelliset ja turvalliset työolosuhteet.

Energia-asioissa on ajateltu paitsi säästöjä myös ympäristöä. Matalaenergiatalon lämmitysratkaisu on maalämpö. Huippujen tasausta varten käytettävissä on myös kaukolämpö.

Kunnossapito on varmistettu

Rakennuksen kunnossapidon ja pitkäikäisyyden varmistamiseksi käytämme rakentamisessa elinkaarimallia. Elinkaarimalli tarkoittaa sitä, että rakennusten hoito, ylläpito, käyttäjäpalvelut sekä sopimuksen aikaiset perusparannusinvestoinnit ovat rakentajan vastuulla 20 vuoden palvelujakson ajan.

Elinkaarimalli on kaupungille kokonaistaloudellinen sekä investointi- että käyttökustannuksiltaan.

Jynkän kouluhanke käsittää noin 480 oppilaan ja noin 60 esikoululaisen alakoulun sekä lähikirjaston, liikuntapaikan ja väestönsuojan. Julkisivupinnat ovat paikalla muurattua tiiltä sekä julkisivulevyä. Suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy, rakentamisesta ja ylläpidosta Lemminkäinen. Lemminkäinen rakentaa elinkaarimallilla Kuopiossa myös Karttulan yhtenäiskoulua ja päiväkotia.

 


Lue muita artikkeleitamme