Euroopan vahvin siirrettävissä oleva torninosturi lentokentän työmaallamme

Lentoaseman laajennustyömaalla on käytössä Euroopan vahvin siirrettävissä oleva torninosturi. Nosturi on korkeudeltaan vain 45 metriä, mutta sen nostokyky on jopa 64 tonnia 21 metriin asti. Tämä mahdollistaa muun muassa työmaalla tarvittavien erittäin massiivisten elementtien noston. Terminaalilaajennukseen tulevat suuret, avarat tilat asettavat erityiset vaatimukset nostokalustolle.

Nosturi itsessään painaa yli 300 tonnia. Pelkästään nosturin kasaustyön haasteellisuudesta kertoo sekin, että nosturitoimittajan asentajat kävivät Kiinassa asti harjoittelemassa nosturin kokoamista. Tämän kokoluokan nostureita valmistetaan Kiinassa vain muutamia vuodessa. Lentokentän nosturi on ensimmäinen näin massiivinen torninosturi Euroopassa. Tätä nosturia vahvempia nostureita löytyy Euroopasta vain kiinteinä satamista ja telakoilta.

”Ylös nosturiin pääsee vain erityisluvalla, mutta kaikki eivät kuitenkaan halua edes käydä ylhäällä. Toisia korkeus huimaa ja toisia ei”, työmaalla työskentelevä projekti-insinööri Jarkko Lahti kertoo.

Katso video, niin pääset näkemään huikeat lentokentän maisemat torninosturin huipulta.

Tutustu lisää lentokentän laajennushankkeeseen.