Alastaro on asfaltoinnin taidonnäyte

Alastaron moottoriradalla on käynnissä mittava investointiohjelma, jonka myötä se nousee ajettavuuden ja turvallisuuden osalta Euroopan kärkikastiin. Avaintekijä on uusi asfaltti, joka on Lemminkäisen taidonnäyte. 

Moottoriradalla liikutaan harvoin etanan vauhtia. Kuluvana syksynä tämäkin ihme on nähty, kun päällystysammattilaisemme ovat uusineet Alastaron klassikkomaineen omaavan moottoriradan asfalttipinnan.

Vanhalla ja matkan varrella monet kolhut kokeneella asfaltilla oli ikää jo 30 vuotta. Käytännössä pinta oli tullut monien paikkausten ja pienten korjausten jälkeen auttamatta tiensä päähän. 

Työmaapäällikkö Marko Wendelinin mukaan Alastaron kaltaisia urakoita osuu asfalttimiehen uralle aniharvoin.

”Tämä on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen ja myös haastava työkohde, jossa jokainen on saanut laittaa peliin parasta osaamistaan suunnittelusta toteutukseen sekä teknisten vaatimusten että päällystystyön osalta”, Wendelin selvittää. 

Saumatonta pinnoitustyötä

Vaikeusastetta lisäsi etenkin se, että asfalttipinnasta oli tehtävä pituussuunnassa saumaton ja uraton eikä siihen saanut jäädä pienintäkään veden poistumista haittaavaa kallistus- tai pintavirhettä. Päällystystyöt kestivät kolme päivää. 

”Rata on kolme kilometriä pitkä ja leveimmästä kohdastaan 16 metriä. Parhaimmillaan tuolla kulki neljä päällystyskonetta rinnakkain kahden metrin minuuttivauhtia. Tämä vaati kuskeilta ja muultakin porukalta todella herpaantumatonta ja tarkkaa otetta”, Wendelin kertoo.

Omat pulmansa toivat myös kaarteiden kallistukset, jotka olivat jyrkimmissä kohdissa liikaa asfalttiasemalta tulleille rekoille. Niinpä asfaltti oli siirrettävä levittäjiin pyöräkoneilla. 

Yhteensä radalle tuli uutta asfalttimassaa noin 5 000 tonnia. Lisäksi moottorirata sijaitsee pohjavesialueella, mikä oli huomioitava kaikessa tekemisessä.

”Jotain kertoo sekin, että täällä oli töissä 26 henkilöä. Vastaavan pituinen maantienpätkä olisi hoitunut yhdellä levitysryhmällä”, työmaapäällikkö listailee. 

Luottokumppani

Uutta asfalttia on päästy jo testaamaan koeajoilla sekä jokamies-luokan kisoissa. Rataa operoivan Resykli Oy:n hallituksen puheenjohtajan Tero Tupalan mukaan palaute on ollut todella positiivista. 

Kierrosajat ovat olleet märällä kelillä jopa kymmenen sekuntia vanhaa parempia. Se kertoo, että vesi poistuu pinnalta tehokkaasti ja asfalttiresepti on kovia nopeuksia ajatellen tismalleen oikea.

”Renkaiden pito on selvästi aiempaa parempi ja samalla koko rata turvallisempi. Se on tulevien kisatapahtumien kannalta erittäin tärkeä kriteeri. Nyt ollaan tasolla, joka mahdollistaa myös kansainväliset kisat. Senkin voin sanoa, että F-1 -sarjaa ajetaan varmasti Alastaroa heikommalla asfaltilla”, Tupala kehaisee. 

Olemme Alastarolla jo tuttu tekijä, sillä Wendelinin tiimi vastasi vuotta aiemmin uusitun kiihdytysradan asfaltoinnista. 

”Alusta asti oli selvää, että radan uusiminen annetaan alan parhaalle ammattilaiselle. Oli helppo huomata, että porukalla oli käsissään mielenkiintoinen työkohde. Hommat tehtiin todella pieteetillä”, Tupala kiittelee. 

Saman tunnustaa myös työmaapäällikkö Wendelin. ”Aika moni porukasta arveli tulevansa tänne joskus itsekin testiajolle.”

Kuva 1: Resykli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tero Tupala
Kuva 2: Lemminkäisen työmaapäällikkö Marko Wendelin
Kuvat 3-5: Lemminkäisen päällystyksen levitysryhmä työssään

web-Alastaro_circuit_paving-Customer_Tero_Tupala.jpg
Web-Alastaro_circuit_paving-Site_manager_Marko_Wendelin.jpg
Web-Alastaro_circuit_paving-1.jpg
Web-Alastaro_circuit_paving-2.jpg
web-Alastaro_circuit_paving-3.jpg