Tampereen Rantatunnelille Vuoden 2016 RIL-Palkinto

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL on myöntänyt Vuoden 2016 RIL-Palkinnon Tampereen Rantatunnelille. Valinnan teki kolmen finalistin joukosta OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen

”Hanke edustaa laajuudessaan ja vaativuudessaan hienolla tavalla suomalaista rakennusteknistä osaamista. Se luo myös merkittävine aikataulualituksineen ja muutenkin vähintään tavoitteiden mukaisena suorituksena kaivattua positiivista mielikuvaa julkiseen keskusteluun”, Karhinen perustelee. 

Karhisen mukaan Tampereen Rantatunneli on malliesimerkki toimivasta yhteistyöstä ja pioneerimainen osoitus allianssimallin käytettävyydestä paljon osapuolia ja riskejä sisältävässä hankkeessa. ”Kyseessä on merkittävä keskustahanke, joka toteutettiin onnistuneesti ihmisten olohuoneiden välittömässä läheisyydessä, ympäristöä kunnioittaen. Kyseessä on vaikuttava ja onnistunut hanke, josta Tampereen ohella saa olla ylpeä koko muu Suomi.”

Allianssimallilla toteutettu Tampereen Rantatunneli avattiin liikenteelle puoli vuotta etuajassa, budjetin pitäessä. Hankkeen aikana on syntynyt 114 innovaatiota, joiden arvo on yli 20 miljoonaa euroa.

Hankkeen toteuttaja on Rantatunnelin allianssi; tilaajaosapuolina Tampereen kaupunki ja Liikennevirasto. Pääurakoitsijana toimi Lemminkäinen, kalliosuunnittelusta vastasi Saanio & Riekkola Oy, väyläsuunnittelusta ja siltasuunnittelusta A-Insinöörit Oy.

RIL-Palkinto 2016 julkistettiin 17.11.2016 Säätytalolla.

Lisätiedot:
Helena Soimakallio
toimitusjohtaja, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL
Puh. 040 550 7706
helena.soimakallio@ril.fi