Sirpa ja Suvi tehostavat tunneliporausta

Lemminkäinen on ostanut kaksi uutta Atlas Copcon Boomer XE3 C 40 -tunneliporauskonetta. Laitteet urakoivat jo Länsimetron Finnoon-aseman louhintatyömaalla.

Sirpaksi ja Suviksi kastetut uudet tunnelinporausjumbot pääsivät heti tositoimiin Espoon metrotyömaalle. Tulevaisuudessa porajumboja on tarkoitus hyödyntää kaikissa Lemminkäisen toimintamaissa. Meillä on pitkä perinne maanalaisena kalliorakentajana sekä Suomessa että Ruotsissa. Viime vuosina olemme saavuttaneet vahvan jalansijan myös Norjan markkinoilla.

”Haluamme varmistaa kalustohankinnoillamme, että ammattitaitoisella henkilöstöllämme on parhaat mahdolliset työkalut töiden tekemiseen”, sanoo Lemminkäisen liiketoimintajohtaja Risto Kupila.

Lemminkäisten porajumboille on aina annettu naisten nimet, eivätkä Sirpa ja Suvi tee tässä poikkeusta. Pitkän perinteen taustalla on kumarrus kauniimmalle sukupuolelle sekä hiven arjen psykologiaa. ”Maanalainen louhinta on varsin miesvaltainen ala. Meidän miehemme kohtelevat naisia hyvin, ja jos koneilla olisi miesten nimet, niitä saatettaisiin käsitellä kovakouraisemmin”, Kupila paljastaa.

Kalusto tukee kasvustrategiaa

Uusien porajumbojen hankinnassa painotettiin kaluston mobiliteettia ja sopivuutta kaikille toiminta-alueille. Tärkeää oli myös laitteiden toimintakyky ja huollon sujuvuus vaativissa työolosuhteissa koko elinkaaren ajan. Lemminkäinen hakee uusilla ja tehokkailla porajumboilla kalliorakentamisen tuottavuusloikkaa.

”Kilpailutimme porajumbot liiketoiminnan ja hankinnan yhteistyöllä. Sen avulla halusimme etsiä sopivimman kokonaisuuden huomioiden sekä toiminnalliset että taloudelliset osa-alueet. Koneet ovat tärkeässä roolissa infraprojektien kasvustrategiassa”, sanoo Lemminkäisen hankintajohtaja Heikki Vuorenmaa

Heikki Vuorenmaa ja Risto Kupila

Kuvassa Lemminkäisen Heikki Vuorenmaa ja Risto Kupila.

Työturvallisuus ja ergonomia tärkeitä

Tekniseltä suorituskyvyltään ensiluokkaiset porajumbot tarjoavat myös erinomaiset työskentelyolosuhteet. Tämä näkyy ja tuntuu ohjaamossa, jonka työergonomisiin ratkaisuihin kuuluu muun muassa uudistunut istuin. Siinä olevien käsinojien ansiosta koneen käyttäjä voi samaan aikaan lepuuttaa käsivarsiaan ja pitää käsiään jatkuvasti monitoimisilla ohjaimilla. Aikaisemmin käsiä joutui siirtämään eri ohjaimien välillä. Tällä muutoksella saadaan vähennettyä kuljettajan hartiajännitystä.

”Ohjaimien ja niiden painikkeiden paikkojen valinnassa on hyödynnetty käyttäjien antamaa palautetta. Monien toimintojen ohjaaminen onnistuu sormenpäillä ilman, että käyttäjän tarvitsee laskea katsettaan porauksesta etsiäkseen näppäimiä. Tämä on merkittävä asia jo työturvallisuudenkin kannalta”, kertoo Atlas Copco Louhintatekniikan huoltoliiketoiminnan tuoteryhmäpäällikkö Panu Kaukinen.

Lemminkainen_Pora-6_1500.jpg
Lemminkaainen_Pora-10_1500.jpg