Pudasjärven hirsikoulukampukselle kunniamaininta tietomallinnuskilpailussa

Pudasjärven hirsikoulukampus on saanut kunniamaininnan Teklan BIM Awards 2016 –kilpailussa. Tuomaristo kiinnitti huomiota muun muassa asiakkaan rooliin sekä tuotantoautomaatioon uudessa ympäristössä. Projekti on herättänyt kiinnostusta maailmalla jo aiemmin ja nousi nyt myös BIM Awards kilpailun yleisön suosikiksi ylivoimaisella äänienemmistöllä.

Pohjois-Suomessa sijaitseva Pudasjärven kaupunki halusi nykyaikaisen ja virikkeellisen kouluympäristön. Tuloksena on elinkaarimallilla toteutettu hirsirakenteinen koulukampus. Koulussa on tilat 800 oppilaalle: se käsittää ala- ja yläkoulun ja lukion sekä tilat kansalaisopistolle ja liikunnalle. Yhteensä neljällä rakennuksella on pinta-alaa 9 700 neliömetriä.

Lemminkäinen suunnitteli ja toteutti koulukampuksen rakennustyöt. Kampus valmistui kesäkuun alussa 2016 ja lopullinen luovutus myös piha-osuuksien osalta on elokuun alussa. Vastaamme kampuksen ylläpidosta, huollosta, käyttäjäpalveluista ja ylläpitokorjauksista 25 vuoden ajan.

Kyseessä on maailman suurin hirsikampus, ja se on poikkeuksellinen mallinnuskohde. Hirsirakentamisessa on käytetty mallintavaa tuotantosuunnittelua aiemminkin, mutta Pudasjärven hirsikampushankkeessa toteutettiin koko suunnitteluprosessi tietomallipohjaisesti.

Tekla BIM Awards on Trimble Solutions Oy:n asiakkailleen järjestämä kilpailu, jossa arvovaltainen tuomaristo valitsee vuoden parhaat BIM-projektit. Kilpailussa arvostetaan hienojen rakenteiden lisäksi erityisesti tietomallin monipuolista hyödyntämistä ja projektiosapuolten välistä tietomallipohjaista yhteistyötä.

Lisätietoja:

Marko Palonen, aluejohtaja
Lemminkäinen Talo Oy
puh. 02071 58612 marko.palonen@lemminkainen.com

Tutustu hankkeeseen sivuillamme.

Lisätietoja kilpailusta Teklan sivuilla.