Päivä toimitusjohtajan kanssa

Lemminkäinen osallistui korkeakouluopiskelijoiden CEO x 1 Day -ohjelmaan, jossa mukaan valittu opiskelija pääsee tutustumaan yritysten johtamiseen ja toimialaan näköalapaikalta.

Mikael Hautala on Tampereen teknillisen yliopiston opiskelija ja pian valmis DI. Hän haki ja pääsi korkeakouluopiskelijoiden CEO x 1 Day -ohjelmaan, jonka osallistujat saavat viettää päivän jonkun suomalaisen huippujohtajan kanssa. Mikael valitsi Casimir Lindholmin ja Lemminkäisen, koska halusi tutustua rakennusalaan.

Casimir Lindholm (vas.) näytti Mikael Hautalalle päivän verran toimitusjohtajan arkea.

Lemminkäis-päivänsä 28.4.2016 aikana Mikael vietti aikaa Casimirin kanssa, tapasi päällystys-segmenttimme johtoryhmän ja kävi Blominmäen jätevedenpuhdistamon rakennustyömaalla tutustumassa infraosaamiseemme.

”Blominmäki on todella vaativaa insinöörityötä. Minua kiinnostivat erityisesti räjäytystekniikat ja tietotekniikan hyödyntäminen työmaalla.”

Miltä huippujohtaminen näytti?

”Casimirin kiireiseen päivään sisältyi paljon sisäistä ja ulkoista viestintää. Hän on positiivisesti poikkeuksellinen pörssiyrityksen johtaja, joka ajattelee toimintaa vuosien perspektiivillä, ei vain kvartaaleittain.”

Muuttuiko käsityksesi Lemminkäisestä tai rakennusalasta päivän aikana?

”Täällä tehdään paljon muutakin kuin asfaltointia! Yllätyin siitä, miten iso toimija Lemminkäinen on. Täällä on väkeä hyvin erilaisin taustoin, mikä on hienoa.”

25-vuotiaan Mikaelin oma ala on tietojohtaminen.

”Informaation määrä kasvaa koko ajan, ja sen hallinta on yhä tärkeämpi osa johtamista. Minulla on oma firma Industryhack, joka yhdistää suuryrityksiä ohjelmistoalan osaajien kanssa, ja halusin tutkia, voisiko ajatuksistamme olla hyötyä täällä. Miten tieto kulkee ja miten sitä käytetään fiksusti – haluaisin näyttää, mitä uudella teknologialla voi saada aikaan.”  

Mikael Hautalan (oik.) isäntänä Lemminkäisen Jarkko Meriläinen Blominmäen jätevedenpuhdistamon rakennustyömaalla.