Moottoritie valmistuu pikavauhtia

Päällystämme Tanskan länsiosassa täysin uutta moottoritietä. Maaseutumaisemaa halkoo pian 39 kilometriä sileää tietä, joka valmistuessaan hyödyttää koko seutua.

Olemme Jyllannissa, runsaan tunnin matkan päässä alueen suurimmasta kaupungista Århusista. Lemminkäisen projektipäällikkö John Gregersen pyyhkii katseellaan paljasta maakaistaletta, jonka keskellä seisomme. Ensi keväänä tällä paikalla kulkee täysin valmis, huippulaadukas moottoritie, joka parantaa infrastruktuuria merkittävästi Luoteis-Tanskassa. Herningin ja Holstebron kaupunkien välille rakennetaan yhteensä 39 kilometriä uutta tietä, ja meidän vastuullemme kuuluu yli puolet päällystystyöstä. Aikataulu on tiukka. ”Meillä on paljon kokemusta valtatiehankkeista, mutta tässä tapauksessa käytettävissämme on puolet vähemmän aikaa kuin yleensä”, Gregersen toteaa.

Luotettava kumppani

Uusi valtatie on poliittisesti merkittävä hanke, jota on suunniteltu yli vuosikymmenen ajan. Hanke liittyy osittain myös Herningiin rakennettavaan uuteen sairaalaan, johon tulee henkilökuntaa ja potilaita kaikkialta seutukunnasta. Sairaala aloittaa toimintansa ensi keväänä, joten sinne johtava tie on tärkeä saada ajoissa valmiiksi. ”Hanketta hallinnoiva paikallinen toimielin, Vejdirektoratet jakaa yleensä pääurakoiden osat monen toimijan kesken. Tässä tapauksessa monet tieosuudet on tilattu kokonaisurakoina äärimmäisen tiukan aikataulun vuoksi”, pääurakoitsija M. J. Erikssonin projektijohtaja Henrik Nøhr Poulsen kertoo.

Nøhr Poulsen vastaa tien yleissuunnittelusta. Hän kertoo, että alihankkijoiden valinnassa tärkeimmät kriteerit olivat kokemus ja luotettavuus. ”Meillä on käytössä vain yksi vaihde; täysillä eteenpäin. Valitsimme tämän osuuden tekijäksi Lemminkäisen, koska aiemman yhteistyön perusteella tiedämme, että he pystyvät tekemään sen minkä lupaavat”,  Nøhr Poulsen kertoo.

Tärkeä päivänvalo

Töiden kannalta oli suuri onni, että tämän vuoden syyskuu oli Tanskassa erityisen lämmin ja kuiva. ”Sää on suosinut meitä”, John Gregersen sanoo. ”Olemme voineet työskennellä päivänvalossa 12 tuntia päivässä, aamuseitsemästä iltaseitsemään. Saamme asfalttia kahdesta eri paikasta, Viborgista ja Vandelista. Asfaltin valmistus aloitetaan aamukolmelta, ja meillä on noin 35 rekkaa kuljettamassa sitä työmaalle pitkin päivää.” Henrik Nøhr Poulsen M. J. Erikssonilta on tyytyväinen töiden tahtiin. ”Logistiikan toimivuus on koetuksella. Tiimiemme tulee olla hyvin joustavia ja valmiina töihin ripeästi aina, kun sää vain sen sallii”, hän selittää.

Paljon paperityötä

Päällystystyö etenee 1 400 metriä päivässä. Kerralla syntyvä leveys on 12,5 metriä, joten tiimi voi tehdä ensin toisen puolen ja edetä sitten toista puolta takaisin. Päällystystyössä käytetään GPS-tekniikkaa, mutta perinteinen rakennustyökin on arvossaan. Merkkipaaluja pystytetään millintarkasti 20 metrin välein. Projketipäällikkö Gregersen tarkkailee etenemistä henkilökohtaisesti mittatikun kanssa. Hankkeen materiaalivaatimukset ovat erittäin tiukat, ja käytössä on pääurakoitsijan valmistama uudenlainen, sementtistabiloitu pohjakerros. Sementin ja paikallisesti hankitun hiekan seoksesta syntyy luja perusta. Työ on jatkuvassa seurannassa, ja siitä tuotetaan dokumentaatiota Tanskan viranomaisille.

”Kaikesta täytyy ottaa kairausnäytteet”, Gregersen kertoo. ”Hanke on valtava, ja siihen liittyy rutkasti paperityötä. Minä vastaan suunnittelusta, budjetin pitämisestä ja lopullisen laadun varmistamisesta. Lisäksi minulle raportoi kaksi esimiestä, joiden tehtävänä on varmistaa, että tiimit tekevät kaikkensa aikataulussa pysymiseksi laadusta tinkimättä.”

Ensimmäiset 10 kilometriä moottoritiestä avataan jo tänä vuonna, täysmittaisena tie on käytössä ensi vuoden huhtikuun alkuun mennessä.

Herning_Holstebro_2.jpg
Herning_Holsterbro_3.jpg